Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης σε μουσική σύμπραξη με νέους μουσικούς από το Πανεπιστήμιο της Βιέννης

Δύο συναυλίες σε Άγιο Νικόλαο και Ηράκλειο

Ο Δήμος Ηρακλείου, η ΔΗΚΕΗ, ο Δήμος Αγίου Νικολάου και η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης φιλοξενούν στο νησί το μουσικό έργο «Young Masters Program» που εκπονήθηκε από κοινού με το Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών της Βιέννης. Πρόκειται για σειρά εκδηλώσεων που εντάσσονται στο πλαίσιο του «Ελληνοαυστριακού Μουσικού Καλοκαιριού» που διοργανώνει για δεύτερη χρονιά η Αυστριακή Πρεσβεία υπό την αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών. 

Το «Young Masters Program» έχει ως στόχο τη στήριξη νέων μουσικών μέσα από την υλοποίηση εργασιών, σεμιναρίων και συναυλιών στην πορεία τους προς μια επιτυχημένη καριέρα ως καλλιτέχνες. Οι Young Masters είναι οι επίλεκτοι του Precollege του Πανεπιστημίου. Είναι 15 άτομα, κυρίως έγχορδα χωρίς μαέστρο, με 5 συνοδούς καθηγητές.

Η μουσική σύμπραξη της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης με τους Young Masters θα πραγματοποιηθεί υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Χανδράκη με έργα W.A. Mozart , G. Ph. Telemann. Α. Vivaldi, Helmut Schiff, Pablo de Sarasate, Nikos Skalkottas, E. Elgar, Β. Saint-Saens, B. Bartok, J. Sibelius, N. Paganini, G. Bizet. Η πρώτη συναυλία θα δοθεί το Σάββατο 13 Ιουλίου στον Άγιο Νικόλαο στο χώρο της Βυζαντινής Εκκλησίας «ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΕΡΑ» στις 21:00 και η δεύτερη την Κυριακή 14 Ιουλίου, στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» στις 21:30 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Παράλληλα πραγματοποιούνται Masterclasses στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου, στο χώρο της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης :

Δευτέρα 8/7 και Τρίτη 9/7, 15:00-18:00 στο πιάνο και

Πέμπτη 11/7 και Παρασκευή 12/7, 15:00-17:00 στο βιολί και βιολοντσέλο.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. 


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί