Η Χαλκιδική μετράει τις πληγές της – Επτά οι νεκροί (Φώτο)

Τις πληγές της μετράει η Χαλκιδική μετά τη θεομηνία που στοίχισε τη ζωή σε επτά άτομα, ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί με κλιμάκιο υπουργών να συντονίσει την επόμενη ημέρα. Εκτός κινδύνου νοσηλεύονται οι τραυματίες σε τρία νοσοκομεία.

Όπως αναφέρεται ο στρατός συνδράμει στην αποκατάσταση του δικτύου και των υποδομών, ενώ στο μεγαλύτερο μέρος του δικτύου έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία των οχημάτων.

Η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε σε νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης από τα μεσάνυχτα και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι το Σάββατο, 13 Ιουλίου, παρά τα μεγάλα προβλήματα.

Σύμφωνα με την ΑΔΜΗΕ, η ηλεκτροδότηση στη Χαλκιδική θα ομαλοποιηθεί σε 24-30 ώρες. Όπως αναφέρεται στο σημείο που έχουν σημειωθεί οι βλάβες στο δίκτυο λόγω της κακοκαιρίας έχει μεταφερθεί ειδικός φωτισμός προκειμένου τα συνεργεία που έχουν κατάσταση από όλη την Ελλάδα να δουλέψουν και κατά τις νυχτερινές ώρες.

Η κυβέρνηση εξετάζει την καταβολή αποζημιώσεων.

Παράλληλα, όπως αναφέρει ο ΕΟΤ, ομαλοποιείται η κατάσταση στα τουριστικά καταλύματα της Χαλκιδικής. Ο ΕΟΤ κάνει λόγο για περιορισμένης έκτασης ζημιές, σύμφωνα με τις πρώτες αυτοψίες.

Το 7ο θύμα: Ο 62χρονος ψαράς

Στον 62χρονο ψαρά ανήκει η σορός η οποία εντοπίστηκε νωρίτερα στην παραλία της Σωζόπολης. Ο άνδρας ο οποίος αγνοούνταν από χθες το απόγευμα, εντοπίστηκε νεκρός, σύμφωνα με την ΕΡΤ, επτά ναυτικά μίλια νοτιανατολικά του λιμανιού της Νέας Καλλικράτειας.

Ο άνδρας είχε ξεκινήσει χθες το απόγευμα με τη βάρκα του από το λιμάνι της Νέας Καλλικράτειας για να πάει για ψάρεμα αγνοώντας τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή. 

Η σορός εντοπίστηκε στη θάλασσα από αεροσκάφη που πραγματοποιούσαν έρευνα για τον εντοπισμό του. 

Πρόκειται για το έβδομο θύμα της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε το βράδυ τη Χαλκιδική. 

Ανήλικο αγόρι το έκτο θύμα

Ένα ανήλικο αγόρι ήταν το έκτο θύμα των πολύνεκρων καιρικών φαινομένων.

Όπως επιβεβαίωσε νωρίτερα σήμερα η Πυροσβεστική, πρόκειται για ένα οκτάχρονο παιδί από τη Ρουμανία, που βρισκόταν στην ταβέρνα στα Νέα Πλάγια όπου έπεσε το στέγαστρο, καταπλακώνοντας θαμώνες του καταστήματος. Εκεί τραυματίστηκε επίσης θανάσιμα 54χρονη γυναίκα, επίσης από τη Ρουμανία, ενώ μέχρι στιγμής, δεν έχει καταστεί δυνατό να επιβεβαιωθεί από την Πυροσβεστική εάν τα δύο θύματα είχαν συγγένεια.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα στοίχισαν επίσης τη ζωή σε ζευγάρι ηλικιωμένων από την Τσεχία, που παραθέριζαν με τροχόσπιτο στη Σωζόπολη όπου το όχημα φαίνεται πως ανατράπηκε από σφοδρούς ανέμους. Μαζί τους παραθέριζε ο γιος τους, που τραυματίστηκε και διακομίστηκε σε νοσοκομείο, καθώς και ο εγγονός τους -κατά πληροφορίες είναι 18 ετών- που είναι καλά στην υγεία του αλλά έχει υποστεί σοκ.

Ακόμη δύο θάνατοι καταγράφηκαν στην Νέα Ποτίδαια, όπου δένδρο καταπλάκωσε 39χρονο Ρώσο και τον γιο του, περίπου δύο ετών, που διέμεναν σε ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής.

Συνολικά 49 τραυματίες μεταφέρθηκαν χθες βράδυ στο νοσοκομείο του Πολύγυρου, στη Χαλκιδική. Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο η διοικήτρια του νοσοκομείου, Λαμπρινή Στεφανίδου, εξ αυτών έγιναν 13 εισαγωγές, ενώ ένα κορίτσι 13 ετών και μια τριαντάχρονη γυναίκα διακομίστηκαν στα νοσοκομεία “Γεννηματάς” και “Παπανικολάου” αντίστοιχα.

Επίσης, στο νοσοκομείο διακομίστηκε και μια γυναίκα, η οποία δυστυχώς ήταν ήδη νεκρή. 

Εξάλλου πέντε παιδιά, τέσσερα κορίτσια και ένα αγόρι, ηλικίας από 3,5 έως 13 ετών, που τραυματίστηκαν από αιωρούμενα αντικείμενα λόγω της θεομηνίας στη Χαλκιδική νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο “Γ. Γεννηματάς”.

Ένα άτομο νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου “Παπανικολάου” της Θεσσαλονίκης. Καθόλη τη διάρκεια της νύχτας προσήλθαν συνολικά στο “Παπανικολάου” 22 περιστατικά, εκ των οποίων εισήχθησαν και νοσηλεύονται εννέα. 

ΔΕΔΔΗΕ: Πότε αναμένεται να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στη Χαλκιδική

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Χαλκιδική είναι η ηλεκτροδότηση αφού πολλές κολώνες της ΔΕΗ καταστράφηκαν με αποτέλεσμα πολλές περιοχές να μείνουν χωρίς ρεύμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΔΔΗΕ, στην περιοχή της Σιθωνίας τα περισσότερα προβλήματα αναμένεται να αντιμετωπιστούν μέχρι σήμερα το βράδυ ενώ σε ότι αφορά στην Κασσάνδρα, γίνονται προσπάθειες για να επισκευαστούν οι βλάβες και να υπάρξει αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Σύμφωνα με τον Διαχειριστή, τα περισσότερα προβλήματα στις υπόλοιπες περιοχές της Βορείου Ελλάδος έχουν αποκατασταθεί.

Έκτακτη επιχορήγηση για τις υποδομές στους τρεις δήμους της Χαλκιδικής

Παράλληλαέκτακτη επιχορήγηση για τις υποδομές στους τρεις δήμους της Χαλκιδικής υποσχέθηκε η κυβέρνηση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί