Φρικτές συνθήκες διαβίωσης για δεκάδες ζώα σε υπαίθριο χώρο της Κρήτης (Φωτο)

Δεκάδες ζώα εγκλωβισμένα σε άθλιες συνθήκες – Από κλάματα ζώων εντοπίστηκε το σημείο

Μία αποκρουστική και απαράδεκτη εικόνα για μια ευρωπαϊκή – όπως θέλουμε να αποκαλούμαστε- χώρα, αντίκρισαν πριν από λίγες μέρες σε περιοχή του Δήμου Πλατανιά, κάποιοι αλλοδαποί.

Από κλάματα ζώων που άκουσαν, εντόπισαν ένα υπάιθριο σημείο, όπου αλυσσοδεμένα ζώα, ημιθανή κουτάβια, να προσπαθούν βουτηγμένα μέσα σε ακαθαρσίες να προσπαθούν υπό εξαιρετικά άθλιες συνθήκες να επιβιώσουν δίχως νερό και φαγητό, μέσα σε μία πραγματική εστία μόλυνσης.

Οι αλλοδαποί βλέποντας αυτή την κατάσταση, επικοινώνησαν άμεσα με την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία.

Όπως καταγγέλλει η πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Αναστασία Μπομπολάκη, κάτοικος του Πλατανιά, διατηρούσε 30 ζώα, ενήλικους σκύλους, ημιθανή κουτάβια, γουρουνάκια , κουνέλια και κότες, μέσα σε τρισάθλιες συνθήκες «διαβίωσης».

«Μεταβήκαμε μαζί στο σημείο, το οποίο αποτελεί μια υγειονομική βόμβα, απίστευτα βρώμικη κατάσταση, σάπιες τροφές, νερά κατάμαυρα από την βρώμα, τα γουρούνια μέσα σε ένα χολερικό μέρος, τα κουνέλια σε μικρά καταβρώμικα κλουβιά, αλυσοδεμένα με βαριές κοντές, αλυσίδες βαρυποινίτη τα σκυλιά, χωρίς ίσκιο , βαρέλια χιλιοτρύπητα, σκεύη άθλια και άδεια από νερό και 8 κουταβάκια ενός μήνα εξαντλημένα από την ζέστη , με την μητέρα τους να μην μπορεί να τα φτάσει λόγω της κοντής αλυσίδας» περιέγραψε η κα Μπομπολάκη, που φρόντισε τα ζώα δίνοντας τους νερό. 
Την επομένη το πρωί η κα Μπομπολάκη, που όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά «δεν είναι το μοναδικό περιστατικό, αντίθετα βρίθει ο νομός μας από παρόμοιες καταστάσεις» υπέδειξε σε κλιμάκιο του Αστυνομικού Τμήματος Πλατανιά το σημείο, οι οποίοι αφού είδαν την κατάσταση, φωτογράφησαν τα ζώα εντόπισαν στη συνέχεια τον ιδιοκτήτη και τον συνέλαβαν.

Την ίδια μέρα το απόγευμα οι αλλοδαποί απομάκρυναν ένα μέρος των σκουπιδιών και με την άδεια της αστυνομίας, έχουν αναλάβει τη φροντίζουν των ζώων.

Πλέον σύμφωνα με την κα Μπομπολάκη, η οποία απευθύνει έκκληση στους ζωόφιλους, «γίνεται προσπάθεια να απομακρυνθούν άμεσα από κει όλα τα ζώα. Ήδη μάλιστα βρέθηκε χώρος για τα γουρουνάκια, ώστε να ζήσουν με αξιοπρέπεια το υπόλοιπο της ζωής τους , χωρίς φυσικά να σφαγούν. Παρακαλούμε όποιος μπορεί να βοηθήσει τα κουνέλια , τις κότες αλλά και τα σκυλιά.

Δυο εξ αυτών είναι δυο υπέροχα κοκονάκια που έκαναν σαν τρελά με την παρουσία μας εκεί ζητώντας απελπισμένα να λυθούν από τα δεσμά τους για τα οποία αναζητείται οικογένεια να τα υιοθετήσει. Υπάρχει επίσης κι ένα πανέμορφο, αλλά φοβισμένο πόιντερ, που αναζητά λίγη αγάπη και φροντίδα, μετά από όσα πέρασε ως “αιχμάλωτο”.
Στο σημείο εντοπίστηκαν δυο νεκρές γατούλες, ενώ όπως ανέφεραν οι αλλοδαποί , οι οποίοι είχαν αναζητήσει και πριν βοήθεια χωρίς όμως αποτέλεσμα, πριν από λίγες ημέρες υπήρχαν κι άλλα κουτάβια, ενός άλλου θηλυκού σκύλου, σε άθλια επίσης κατάσταση , νεογέννητα σχεδόν, τα οποία πλέον δυστυχώς δεν υπάρχουν.

«Ζητήσαμε από την αστυνομία να υποδείξει στον ιδιοκτήτη να μην αποκτήσει άλλη φορά ζώα. Ας βοηθήσουμε όλοι να φύγουν τα ζώα το συντομότερο από εκεί…» κατέληξε η κα Μπομπολάκη.

zarpanews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί