Έτσι σκοτώθηκαν στην ταβέρνα της Χαλκιδικής μάνα και γιος – Συγκλονίζουν οι εικόνες της θεομηνίας (Βίντεο)

Ένα ανήλικο αγόρι έγινε το έκτο θύμα των πολύνεκρων καιρικών φαινομένων που έπληξαν τις προηγούμενες ώρες την Χαλκιδική.

Δείτε: Έξι νεκροί από την κακοκαιρία στη Χαλκιδική

Σε έκτακτη ανάγκη η Χαλκιδική: 6 νεκροί, 108 τραυματίες- Αγνοείται 52χρονος ψαράς (φωτο)

Όπως επιβεβαίωσε η Πυροσβεστική, πρόκειται για 8χρονο παιδί από τη Ρουμανία, που βρισκόταν στην ταβέρνα στα Νέα Πλάγια όπου έπεσε το στέγαστρο, καταπλακώνοντας θαμώνες του καταστήματος.

Εκεί σκοτώθηκε και η 54χρονη μητέρα του. Το στέγαστρο την καταπλάκωσε και άφησε επί τόπου την τελευταία της πνοή. Οι εικόνες στο σημείο, με το πρώτο φως της ημέρας, σοκάρουν.

Τα πιάτα βρίσκονται ακόμα πάνω στα τραπέζια, με τα συνεργεία να προσπαθούν να απομακρύνουν το στέγαστρο που σκόρπισε τον θάνατο. Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, το άτυχο παιδί κατάφερε να σωθεί αρχικά από την πτώση του στεγάστρου, αλλά οι δυνατοί άνεμοι το παρέσυραν και το έριξαν στην τζαμαρία.

Ακόμα πιο σοκαριστική είναι η μαρτυρία του για το θάνατο του παιδιού, του 8χρονου γιου της γυναίκας από τη Ρουμανία. «Το παιδάκι ήταν εδώ έξω. Δεν ήταν τραυματισμένο. Σταμάτησε να αναπνέει. Το πήρε η γυναίκα μου, το πήγε στο ΕΣΥ και εκεί κατέληξε».

Περιγράφοντας τη σφοδρότητα των φαινομένων, ο ίδιος μάρτυρας είπε πως «σήκωσε κιόσκια από άλλα καταστήματα και τα έφερε εδώ».

Η ταβέρνα με το πρώτο φως της ημέρας

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα στοίχισαν επίσης τη ζωή σε ζευγάρι ηλικιωμένων από την Τσεχία, που παραθέριζαν με τροχόσπιτο στη Σωζόπολη και το όχημα φαίνεται να ανατράπηκε από τους σφοδρούς ανέμους. Μαζί τους παραθέριζε ο γιος τους που τραυματίστηκε και διακομίστηκε σε νοσοκομείο, καθώς και ο εγγονός τους, που κατά νεότερες πληροφορίες είναι 18 ετών, είναι καλά στην υγεία του αλλά έχει υποστεί σοκ.

Ακόμη δύο θάνατοι καταγράφηκαν στην Νέα Ποτίδαια, όπου δένδρο καταπλάκωσε 39χρονο Ρώσο και τον γιο του, περίπου δύο ετών, που διέμεναν σε ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής.

Την ίδια ώρα έρευνες διεξάγει το Λιμενικό Σώμα στην θαλάσσια περιοχή της Καλλικράτειας για τον εντοπισμό 62χρουνου ψαρά. Όπως έγινε γνωστό, είχε πάει με την ξύλινη βάρκα του γύρω στις 18.00 για ψάρεμα· έκτοτε δεν έχει δώσει σημεία ζωής.

Πηγές προσκείμενες στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και στο ΕΚΑΒ αναφέρουν δεκάδες περιπτώσεις τραυματιών που διακομίστηκαν με ασθενοφόρα ή μετέβησαν με ιδιωτικά οχήματα σε νοσοκομεία της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης όπου εισήχθησαν και νοσηλεύονται.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Πυροσβεστική λίγο μετά τη 01.00, αναφέρεται ότι ως εκείνη την ώρα είχαν γίνει τριάντα διασώσεις από κατοικίες και οχήματα και εκατοντάδες κοπές δέντρων, απομακρύνσεις αντικειμένων από το οδόστρωμα και αντλήσεις υδάτων από σπίτια και καταστήματα.

newsit.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί