Τέλος από την Κομισιόν στα λόγια αέρα του Μητσοτάκη- Εκτιμά ανάπτυξη 2,1%, ενώ με όριο 4% υποσχόταν ελαφρύνσεις!

Τελεία στο αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη βάζουν τα αναθεωρημένα στοιχεία για την ανάπτυξη της Κομισιόν που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. 

Ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί φέτος σε 2,1% και ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι, «θα δίνουμε ένα σταθερό βοήθημα σε ετήσια βάση, το οποίο θα δοθεί στο τέλος του επόμενου έτους, εφόσον οι δημοσιονομικές συνθήκες μας το επιτρέπουν». Μάλιστα για να καταβάλλονται τα επιδόματα αυτά ο κ. Μητσοτάκης έγινε περισσότερο… σαφής λέγοντας πως “άλλα είναι τα δημοσιονομικά με 2% και άλλα με 4% ανάπτυξη”. Πρόσθεσε ότι “αυτόν τον στόχο θα το πετύχουμε εφόσον πετύχουμε το στόχο του 4%” και τόνισε ότι “δεν μπορεί να δεσμευτεί κανείς για ένα αναπτυξιακό στόχο αλλά είμαι πεπεισμένος ότι με την εικόνα που βλέπω από την αντίδραση των αγορών ο στόχος αυτός είναι εφικτός και επιτεύξιμος”!

Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της Κομισιόν λοιπόν, οι συνταξιούχοι και οι ευαίσθητα κοινωνικές ομάδες θα πρέπει να ξεχάσουν οι μεν την 13η σύνταξη και οι δε τα επιδόματά τους, διότι πολύ απλά ο στόχος για ανάπτυξη 4% που ευαγγελίζεται η Ν.Δ. είναι ανέφικτος. Η πρόβλεψη για φέτος διαμορφώνεται στο 2,1% και για το 2020 στο 2,2%. Και όχι μόνο αυτό, αλλά οι εκτιμήσεις για ανάπτυξη 4% μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης αφορούν μόνο την… Μάλτα, χώρα στην οποία ανθούν οι οφσόρ εταιρείες. Ειδικά για το 2020, οι εκτιμήσεις για ψτην ανάπτυξη είναι ψαλιδισμένες ακόμα και για τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ. Η ανάπτυξη 4% της Ρουμανίας φέτος προβλέπεται να μειωθεί σε 3,7%, το 4,4% της Πολωνίας σε 3,6%, στο 4,4% της Ουγγαρίας σε… 2,8%. Ενώ ο κ. Μητσοτάκης ευαγγελίζεται ανάπτυξη 4%, τα στοιχεία για την ανάπτυξη του ΑΕΠ της Γερμανικής οικονομίας που θεωρείται και η ατμομηχανή της Ευρώπης περικόπτονται στο… 0,5% για φέτος!

Νωρίτερα μάλιστα, η Κομισιόν στην θερινή της έκθεση για την πορεία της ευρωζώνης τόνιζε ότι τα μέτρα που έλαβε τον Μάιο η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να ενισχύσουν το διαθέσιμο εισόδημα και να στηρίξουν την ιδιωτική κατανάλωση που σε μεγάλο βαθμό στηρίζεται η ελληνική οικονομία.  

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Τέλος από την Κομισιόν στα λόγια αέρα του Μητσοτάκη- Εκτιμά ανάπτυξη 2,1%, ενώ με όριο 4% υποσχόταν ελαφρύνσεις!”

  1. CitizenMitsos

    Ας τα βλέπουν αυτά οι ψηφοφόροι του που τον ψήφισαν για να τους απαλλάξει από τους φόρους και να ευημερήσουν από την Δευτέρα που μας πέρασε.
    Ξεκόλλησε το κάρο από τη λάσπη ο Τσίπρας, αλλά ο κόσμος δεν τον ψήφισε επειδή ήταν λασπωμένος. Τώρα το πήρε ο αλάσπωτος Κυριάκος, αλλά με τα μυαλά που κουβαλάει θα το ξανακολλήσει πολύ γρήγορα.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί