Δεν κρύβεται ο… έρωτας για τη Lamda Development

Η πρώτη συνάντηση του Άδ. Γεωργιάδη ως υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων πλέον, δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από αυτήν με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Lamda Development, κ. Οδυσσέα Αθανασίου, για τις αλλαγές στη σύμβαση της εταιρείας με το Δημόσιο

Το πρώτο ραντεβού του κ. Γεωργιάδη ως υπουργού Επενδύσεων και Ανάπτυξης, προγραμματίστηκε και πραγματοποιήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Lamda Development, Οδυσσέα Αθανασίου. Όπως αναφέρει ο υπουργός σε ανάρτησή του στο Twitter, «η πρώτη μου συνάντηση στο υπουργείο μου ήταν με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Lamda Development κ. Οδυσσέα Αθανασίου για να δούμε συνολικά όλες τις εκκρεμότητες για το Ελληνικό. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει εντολή αυτό το έργο να ξεμπλοκάρει και αυτό θα γίνει!».

«Η εταιρεία του κ. Λάτση μετακινούσε διαρκώς τα.. γκολπόστ, ελπίζοντας να μην ολοκληρωθεί η συμφωνία, μέχρι να προκύψει μια άλλη κυβέρνηση, που θα αποδεχθεί να αλλάξει ριζικά η σύμβαση, υπέρ των συμφερόντων της Lamda και εις βάρος εκείνων του Δημοσίου». Αυτό είχε επισημάνει πρόσφατα ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης σε συνέντευξη προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε ερώτηση αναφορικά με την αντίδραση της Lamda Development για την ΚΥΑ που αφορά την ανάπτυξη της έκτασης του Ελληνικού.

Δείτε: Γ. Σταθάκης σε Lamda Develοpment για Ελληνικό: Οι μάσκες έπεσαν

Γ. Σταθάκης: Η εταιρεία του κ. Λάτση μετακινούσε διαρκώς τα.. γκολπόστ, ελπίζοντας να μην ολοκληρωθεί η συμφωνία

Αναλυτικά ο κ. Σταθάκης είχε αναφέρει: Εδώ και καιρό, ο κ. Μητσοτάκης, με την ανοχή του κ. Λάτση, κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι δεν εκδίδει τις Υπουργικές Αποφάσεις για το Ελληνικό. Υποστήριζε, δε, ότι, εφόσον εκλεγεί, οι άδειες θα εκδοθούν αμέσως. Πλην όμως τελικά οι άδειες εκδόθηκαν από τη σημερινή κυβέρνηση. Και ποια ήταν η αντίδραση της εταιρείας του κ. Λάτση; Να καταγγέλλει ότι εμποδίζουμε το έργο, επικαλούμενος αλλαγές οι οποίες στην πραγματικότητα δεν είναι παρά η εκ νέου διατύπωση των προβλέψεων του νομικού πλαισίου και του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος. Νομίζω ότι οι μάσκες έπεσαν, αποκαλύπτοντας ποιος λειτουργεί εποικοδομητικά όλο αυτό το διάστημα, ποιος κωλυσιεργεί και γιατί. Η κυβέρνηση προχώρησε σε εκτεταμένη και αναλυτική διαβούλευση με τον επενδυτή, ενσωματώνοντας σημαντικό μέρος των παρατηρήσεών του σε πολεοδομικά και περιβαλλοντικά ζητήματα. Πλην όμως η εταιρεία του κ. Λάτση μετακινούσε διαρκώς τα.. γκολπόστ, ελπίζοντας να μην ολοκληρωθεί η συμφωνία μέχρι να προκύψει μια άλλη κυβέρνηση, που θα αποδεχθεί να αλλάξει ριζικά η σύμβαση, υπέρ των συμφερόντων της Lamda και εις βάρος εκείνων του Δημοσίου. Η Νέα Δημοκρατία δείχνει διατεθειμένη να ικανοποιήσει τις προσδοκίες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί