Εξώθηση σε παραίτηση του αρχηγού της ΕΛΑΣ

Χωρίς τον αρχηγό και τους άλλους τέσσερις αντιστράτηγους της Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύσκεψη που συγκάλεσε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Το γεγονός ότι μετέχουν στη σύσκεψη για την ασφάλεια όλοι οι ανώτεροι αξιωματικοί από ολόκληρη την Αττική και από τις ειδικές υπηρεσίες, αλλά όχι η φυσική ηγεσία του Σώματος δείχνει ότι στο σχεδιασμό του κ. Χρυσοχοϊδη δεν περιλαμβάνονται τόσο ο αρχηγός  Αριστείδης Ανδρικόπουλος, όσο και οι άλλοι τέσσερις αντιστράτηγοι.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που επικαλείται η «ΑΥΓΗ», ήδη έχει ζητηθεί η παραίτηση του Αρχηγού Αριστείδη Ανδρικόπουλου, ενώ άλλες πηγές αναφέρουν ότι έχει ήδη παραιτηθεί ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ. Υπό παραίτηση τελούν και τέσσερις ακόμα αντιστράτηγοι της ΕΛΑΣ. Μένει να επιβεβαιωθεί ως γεγονός τις επόμενες ώρες

Στην απόφασή του αυτή υποτίθεται ότι οδηγήθηκε, καθώς δεν κλήθηκε στην πρώτη μεγάλη σύσκεψη που συγκάλεσε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Δηλαδή του ζητήθηκε εμμέσως πλην σαφώς να παραιτηθεί.

Από ότι φαίνεται με συνοπτικές διαδικασίες και σαφή ρεβανσιστική διάθεση η Κυβέρνηση Μητσοτάκη προβαίνει σε εκκαθαρίσεις των ανωτέρων αξιωματικών για να αντικατασταθούν από φίλα προσκείμενους στην κυβέρνηση.

Όλγα Γεροβασίλη: Αντιλαμβάνονται σαν λάφυρο την ΕΛΑΣ και τους ανώτατους αξιωματικούς

Η Όλγα Γεροβασίλη με αφορμή την εξώθηση σε παραίτηση του αρχηγού της ΕΛΑΣ αναφέρει σε δήλωσή της:

Σε λίγες ώρες μετά από “αντικειμενική” αξιολόγηση (!) ζητήθηκε η παραίτηση του Αρχηγού της ΕΛΑΣ. Θυμίζω στον κ.Μητσοτάκη τις υποσχέσεις του για επιλογές με βάση την αξιολόγηση και χωρίς κομματικά κριτήρια στις θέσεις ευθύνης. Έτσι αντιλαμβάνονται, σαν λάφυρο, την ΕΛΑΣ και τους ανώτατους αξιωματικούς. Είμαι σίγουρη ότι οι έκτακτες κρίσεις που θα γίνουν στο σώμα δεν θα έχουν κομματικά χαρακτηριστικά, θα γίνουν αξιοκρατικά με βάση αξιολογήσεις, χωρίς κομματικά κριτήρια και χωρίς ούτε μια στιγμή να του έχει περάσει από το μυαλό το ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. Σε αναμονή των επόμενων ρεβανσιστικών επιθέσεων της νέας Δεξιάς.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί