Ανύπαρκτες στάσεις λεωφορείων στο Ηράκλειο

Με επιστολή της στο Candiadoc, αναγνώστρια καταγγέλλει ότι σε κεντρικά σημεία της πόλης του Ηρακλείου, δεν υπάρχουν στάσεις λεωφορείων, με αποτέλεσμα να στέκονται κάτω από τον ήλιο και τη ζέστη άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που είναι πιθανό να αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Δείτε αναλυτικά την επιστολή της:

Αγαπητό Candiadoc,

Θα ήθελα να  παραπονεθώ για τις στάσεις του αστικού λεωφορείου σε κεντρικά σημεία της πόλης του Ηρακλείου, και όχι μόνο. Πιο σωστά θα έπρεπε να γράψω για τις ανύπαρκτες στάσεις λεωφορείου. Στάση Αγίου Μηνά, στάση Πλατεία Κορνάρου, στάση Πλατεία Ελευθερίας.. από τις πιο κεντρικές και πολυσύχναστες στάσεις του κέντρου και δεν υπάρχει ούτε ένα κιόσκι, ούτε ένα στέγαστρο, ούτε ένα παγκάκι. Το μόνο που υπάρχει είναι μια πινακίδα «Στάση λεωφορείου» που δείχνει το σημείο όπου μπορεί να σταματήσει το λεωφορείο για να παραλάβει επιβάτες. Ο κόσμος αναγκάζεται να περιμένει κάτω από τον ήλιο και να ψάχνουμε όλοι στα γύρω μαγαζιά ένα κομμάτι ίσκιου, ενώ το χειμώνα αναγκαζόμαστε να στεκόμαστε κάτω από την βροχή. Πολλές φορές μπορεί να χρειαστεί να περιμένουμε πάνω από 20 λεπτά για το λεωφορείο και δεν υπάρχει πουθενά ένα παγκάκι να καθίσει ο κόσμος. Πολύ συχνά υπάρχουν περιστατικά αδιαθεσίας, κυρίως από άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που περίμεναν όρθιοι κάτω από τον Ήλιο για αρκετή ώρα περιμένοντας το λεωφορείο.

Θεωρώ ανεπίτρεπτο λοιπόν σε μία μεγάλη πόλη όπως το Ηράκλειο, και ειδικά έτσι όπως έχει γίνει το κέντρο του Ηρακλείου όπου δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις το αυτοκίνητο σου πλέον και ο περισσότερος κόσμος μετακινείται με λεωφορείο, να μην υπάρχουν οι κατάλληλες εγκαταστάσεις στις στάσεις των λεωφορείων.Ας αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους οι αρμόδιοι, όποιοι και αν είναι αυτοί, και ας κάνουν επιτέλους την πόλη μας λειτουργική. 

Ευχαριστώ,
Αλεξάνδρα Κ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί