Παρουσιάζεται το βιβλίο «Ταξίδι στη Σπηλιά» του Γιάννη Παπασαράντου

Οι Εκδόσεις Πηγή και ο συγγραφέας Γιάννης Παπασαράντος σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του εφηβικού βιβλίου με τίτλο “Ταξίδι στη σπηλιά” που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15 Ιουλίου στις 19:00 στο Παιδικό & Εφηβικό Βιβλιοπωλείο “Παπουτσωμένος Λύκος”.
Για το βιβλίο, εκτός από τον συγγραφέα θα μιλήσει ο Βασίλης Παπαδημητρίου (Διδάκτωρ Χημείας).

Ένα απρόσμενο και ασυνήθιστο ταξίδι αναγκάζει τον Άγγελο, ένα παιδί που τελειώνει το Δημοτικό σχολείο, να αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεται και τον βοηθά να βελτιώσει ένα από τα βασικότερα ελαττώματά του: την αποφυγή των ευθυνών του, που τον απομονώνει από τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω του.

Σε κάθε σταθμό της διαδρομής του συναντά έναν σπουδαίο Έλληνα φιλόσοφο, που με τα διδάγματά του τον βοηθά να δει τα γεγονότα της ζωής του, να αναθεωρήσει τις σχέσεις του με τους ανθρώπους και να εξετάσει την ίδια του την ύπαρξη μέσα από οπτικές γωνίες που δεν είχε φανταστεί ποτέ.

Τι κερδίζει μέσα από αυτό το ταξίδι; Έναν νέο τρόπο σκέψης που γεννιέται μέσα από την επαφή του με μια αρετή σπουδαία, μα παραμελημένη στην εποχή μας· την αυτογνωσία.

Ο Γιάννης Παπασαράντος γεννήθηκε το 1987 και μεγάλωσε στο Ναύπλιο. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Αθήνας και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Leicester. Είναι εκπαιδευτικός κι εργάζεται στο Δημοτικό Σχολείο του Κολλεγίου Αθηνών-Ψυχικού. Πιστεύει πως η ισορροπία του κόσμου βασίζεται στην αγνότητα της ψυχής των παιδιών και αγωνίζεται για να τους μεταδώσει την πεποίθησή του πως το καλύτερο μέλλον του κόσμου μας είναι στα χέρια τους και θα δημιουργηθεί από την πίστη τους πως μπορούν να το πετύχουν. Το μυθιστόρημα «Ταξίδι στη σπηλιά» είναι το πρώτο του συγγραφικό έργο.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί