Η “ντροπή” και η “τιμή” της Κρήτης!- Κι ας είναι… αξύριστος, κι ας καπνίζει!

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι pena.jpg

Γράφει ο Άριστος

Η «ντροπή της Κρήτης», όπως τον αποκαλούσαν οι πολιτικοί αντίπαλοί του –μη έχοντας να του προσάψουν πολιτική κριτική, παρά μόνο ύβρεις- σάρωσε στον τόπο καταγωγής του πρωθυπουργού πλέον Κ. Μητσοτάκη! Τυχαίο; Δεν νομίζω!

Άνθρωπος της ουσίας και των αγώνων από μικρός, προερχόμενος από μια ταπεινή αλλά περήφανη οικογένεια, ευφυέστατος αλλά τραχύς, χάλασε το στερεότυπο του πολιτικού λιμοκοντόρου που μιλούσε στρογγυλεμένα και έπραττε άλλα αντί άλλων! Ο Παύλος Πολάκης συγκρούστηκε μόνος εναντίον όλων! Και τους έβαλε από κάτω! Ήταν ένας και τώρα τελευταία στοχοποιήθηκε από στελέχη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αδικώντας και παραποιώντας μόνιμα όσα έλεγε, και ενώ όλοι γνώριζαν πως ήταν ο πιο πετυχημένος –ή απ’ τους πιο επιτυχημένους- υπουργούς, ο οποίος παρέλαβε μια δημόσια Υγεία λίγο πριν την πλήρη αποσύνθεσή της και την κράτησε όρθια.

Το μιντιακό κατεστημένο με τις στοχευμένες επιθέσεις σε βάρος του θέλησε να τον αποδυναμώσει, να τον γελοιοποιήσει να τον εκθέσει. Αλλά ο Πολάκης δεν «μάσησε», γιατί κάποτε πρέπει να υπάρχει η ανθρώπινη δικαιοσύνη –και όχι εκείνη που απονέμεται με «αναστολή» από τους επαγγελματίες του χώρου!

Ο Πολάκης είναι τιμή για την Κρήτη και τους Κρητικούς, όσο κι αν δεν αρέσει η «αισθητική» του, ειδικά αν την συγκρίνεις με άλλες «γραβατωμένες», στυλιζαρισμένες και εμετικές ενίοτε που προβάλλονται και διαφημίζονται νυχθημερόν!

Αλήθεια θα είχε τη γενναιότητα κάποιος πολιτικός αντίπαλος ή και σύμμαχός του να του ζητήσει «συγγνώμη», γιατί τον αδίκησε και τον συκοφάντησε, ενώ ο ίδιος έπραττε για το δημόσιο συμφέρον και μόνο και πέτυχε όσα δεν είχαν πετύχει δέκα προκάτοχοί του;

Η πολιτική κάποτε πρέπει να γίνει υπόθεση για αληθινούς Ανθρώπους, που έχουν, όπως όλοι, τα ελαττώματά τους, αλλά τουλάχιστον είναι αυθεντικοί, έντιμοι, αποτελεσματικοί και προσιτοί στον πολίτη.

Αλλά καλό θα ήταν τώρα που πέρασε η ένταση της προεκλογικής μάχης να μας πουν εκείνοι που αποκαλούσαν τον Πολάκη «ντροπή της Κρήτης», αλλά που δεν υπήρχε προβολή του από τα ΜΜΕ, ούτε κάποια ιδιαίτερη διαφήμιση γι αυτόν, εκείνοι που περιποιούν «τιμή» για την Κρήτη, πού βρήκαν αλήθεια τα κεφάλαια για αυτό το διαφημιστικό όργιο στο οποίο επιδόθηκαν, ώστε με το που άνοιγε ο υπολογιστής σου είχαμε θεατρινίστικα διαφημιστικά μηνύματα αυτών!

Αν στην πολιτική δεν υπήρχε ένας, αλλά περισσότεροι «Πολάκηδες», σίγουρα θα είχαμε γλιτώσει από πολλά δεινά της Μεταπολίτευσης. Κι ας είναι αξύριστος, κι ας καπνίζει…

Σχετικά Άρθρα

6 Thoughts to “Η “ντροπή” και η “τιμή” της Κρήτης!- Κι ας είναι… αξύριστος, κι ας καπνίζει!”

  1. Ιδομενεας

    Ενας φασιστοειδη που απλως εχει βαφτει με κοκκινη μπογια…οπως ο Αδωνις ειναι με μπλε μπογια….ψηφιζουμε νομους για τους αλλους…οχι για τους εαυτους μας και τις ξαδερφες μας…..μπορει να καπνιζει οσο θελει (και εγω καπνιζω) αλλα ο νομος που και αυτος ψηφισε ….ΟΧΙ…σε κλειστους χωρους.

  2. Αντώνης

    Αν δεν το έχετε καταλάβει…το Ρέθυμνο έχει δικό του υπουργό Υγείας,τον Ξανθό…αν αυτός δεν έκανε τίποτα για το νοσοκομείο όπως υποστηρίζετε …δε φταίει και γι αυτό ο Πολάκης…!!!!

  3. ΕΡΓΑΖΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

    Δεν θα ασχοληθώ με την ουσία και την λογική του άρθρου που είναι μια άποψη του αρθρογράφου με τα υπέρ και τα κατά, αλλά με την ουσία των απαντήσεων αναγνωστών που το κύριο επιχείρημα τους είναι η κατάσταση ,αληθινή ή όχι του νοσοκομείου Ρεθύμνου.
    Αν πράγματι η κατάσταση στο παραπάνω νοσοκομείο δεν είναι καλή, αλλά είναι σε μια σειρά άλλων νοσοκομείων της χώρας, που κατά κοινή ομολογία παρακολουθώντας τόσα χρόνια την καθημερινή αρθρογραφία και την γενική κατάσταση στον χώρο της υγείας θεωρείται από τούς περισσότερους ότι έχουν γίνει σημαντικές βελτιώσεις κάτω από την ηγεσία Ξανθού-Πολάκη, δεν καταλαβαίνετε ότι γίνεστε καταγέλαστοι και άδικοι απέναντι σε ένα δίδυμο που παρά την πολιτική αισθητική του λόγου ιδιαίτερα και συγκεκριμένα του Πολάκη έχουν επιτελέσει έργο, και για αυτό ακριβώς στοχοποιήθηκε από τα λαμόγια στον χώρο των πολυεθνικών που καθοδηγούνε όλους τους λεγεωνάριους μισθωτούς αργυρώνητους των ΜΜΕ. Κρητικοί ξυπνάτε μην σας ξεγελούν οι τρόφιμοι της Μυκόνου, και της Σαντορίνης που σπαταλούν για Σαββατοκύριακο όσα εσείς βγάζεται σε δύο χρόνια. Φτάνει πια το δούλεμα που με μια κουμπαριά, και Συντεκνιά, μια <<Λεβεντογέννα Κρήτη, ένα μπράβο, και ένα ζήτω, μαζί με ένα χειροκρότημα σου πέρνουν την ψήφο σου και μετά γελάνε σε βάρος της αφέλειας σου, και δεν σου φτιάχνουν ούτε κάν τον Βόρειο Άξονα που σκοτώνονται τα παιδιά σου. Καιρός να ξυπνήσουμε οριστικά απο την χειμερία μας νάρκη!!

  4. CitizenMitsos

    Μακάρι να είχαμε στη βουλή 10 Πολάκηδες.

  5. Νίκος

    Καλό σε θεωρητικό επίπεδο το άρθρο αλλά με μια συνέντευξη με τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο Ρεθύμνου και με μια αυτοψία γκρεμίζεται όλη η προσπάθεια του άρθρου. Επίκληση στο συναίσθημα, κανένα πραγματικό παράδειγμα ικανου ηγέτη, καμία αναφορά στο έργο του. Παιδί τρίτης λυκείου αντιλαμβάνεται ότι το άρθρο εξυπηρετεί σκοπιμότητες.

  6. Σταύρος

    Ρήμαξε το νοσοκομείο Ρεθύμνου και την δημόσια υγεία, προκάλεσε τους πάντες με ύβρεις και τσαμπουκά, δε νομίζω ότι εκπροσωπεί τους μορφωμένους και καλλιεργημενους ρεθεμνιωτες. Και μιλάω για πραγματική παιδεία και όχι σπουδές…

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί