Διαρροή διπλωματικών τηλεγραφημάτων βλάπτει τις σχέσεις Βρετανίας – ΗΠΑ

Η διαρροή διπλωματικών τηλεγραφημάτων του Βρετανού πρεσβευτή στις ΗΠΑ Κιμ Ντάροκ, στα οποία χαρακτηρίζει τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ «ανασφαλή» και «απρόβλεπτο» και την κυβέρνησή του «δυσλειτουργική», ενδέχεται να βλάψει τις διμερείς σχέσεις, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Εμπορίου Λίαμ Φοξ.

Ο Φοξ, που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ουάσινγκτον, δήλωσε ότι θα ζητήσει συγγνώμη από την κόρη του Αμερικανού προέδρου, την Ιβάνκα Τραμπ, την οποία θα συναντήσει στη διάρκεια του ταξιδιού του.

«Θα ζητήσω συγγνώμη για το γεγονός ότι ούτε οι δημόσιες υπηρεσίες μας ούτε μέλη της πολιτικής μας τάξης ενήργησαν βάσει των προσδοκιών που έχουμε εμείς και οι ΗΠΑ σχετικά με τη συμπεριφορά τους, η οποία σε αυτή τη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν λανθασμένη με τον πιο ασυνήθιστο και απαράδεκτο τρόπο», τόνισε ο Φοξ.

«Οι κακόβουλες διαρροές αυτού του είδους είναι αντιεπαγγελματικές, ανήθικες και μη πατριωτικές και μπορούν να προκαλέσουν ζημιά σε αυτή τη σχέση η οποία στη συνέχεια ενδέχεται να επηρεάσει τα ευρύτερα συμφέροντά μας στον τομέα της ασφάλειας», επεσήμανε ο Βρετανός υπουργός μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί