2009-2019: Δέκα χρόνια γερμανόφωνος κινηματογράφος στο Ηράκλειο

Διήμερο αφιέρωμα – Από την ταινιοθήκη του Ινστιτούτου Goethe στο Ηράκλειο

Η Τοπική Επιτροπή Ηρακλείου της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Π.Ε. σε συνεργασία με το Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης, το Ινστιτούτο Goethe Αθηνών και τον Σύλλογο Γερμανόφωνων Γονέων και Κηδεμόνων Ηρακλείου διοργανώνουν για δέκατη συνεχόμενη χρονιά ένα αφιέρωμα στον Γερμανόφωνο Κινηματογράφο. Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στο Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο Βηθλεέμ Ηρακλείου με δωρεάν είσοδο και ελληνικούς υπότιτλους. Θα προβληθούν οι παρακάτω ταινίες:

Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019: Sonnenallee (Κωμωδία 1999, 90΄) σκην. Leander Haußmann

Η ταινία γυρίζει πίσω στην Ανατολική Γερμανία και παρουσιάζει με χιούμορ και συναίσθημα τη ζωή των νέων. Μιλά για τα όνειρα, τα απαγορευμένα τραγούδια και τους χορούς, αλλά και για τον μεγάλο έρωτα, που μπορεί ν’ αλλάξει τα πάντα. Μια ταινία που φλερτάρει με το παραμύθι, αλλά αποτελεί φόρο τιμής στη νεότητα, που πάλλεται και ανθεί μέσα σε όλες τις δυσκολίες

Σάββατο, 13 Ιουλίου 2019: Στην Άκρη του Ουρανού (Auf der anderen Seite) (2007, 122΄) σκην. Fatih Akin

 Ο Nejat, τουρκικής καταγωγής, είναι καθηγητής γερμανικής φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου. Ο πατέρας του, ο Ali, χήρος και καρδιοπαθής, συζεί στη Βρέμη με την τουρκάλα πόρνη Yeter.  Η κόρη της Yeter, η Ayten, πολιτική ακτιβίστρια στην Τουρκία, ζητά άσυλο στη Γερμανία. Η Lotte, φοιτήτρια στο Αμβούργο, είναι ερωτευμένη με την Ayten. Η μητέρα της Lotte, η Susanne, ηλικιωμένη και μόνη, δεν αποδέχεται την σχέση αυτή. Έξι άνθρωποι που οι δρόμοι τους διασταυρώνονται στον άξονα Αμβούργου-Κωνσταντινούπολης. Η συνάντηση με τον θάνατο τους μεταμορφώνει.

Το διήμερο φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στη μνήμη της αγαπημένης μας συναδέλφου Μαρίας Οικονομάκη, που υπήρξε πρωτεργάτρια στην καθιέρωση του θεσμού αυτού, που τον στήριζε πάντα με αγάπη, έμπνευση και δημιουργικότητα και που αν ήταν ακόμα κοντά μας θα πλαισίωνε την εκδήλωση για άλλη μια φορά με το όμορφο χαμόγελο της.

Ώρα προβολών: 9.30 το βράδυ

Παρακάτω η αφίσα της διοργάνωσης.

Υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου

Πληροφορίες: heraklion@deutsch.gr

https://www.facebook.com/events/711459445991179/

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί