Τετραήμερο Φεστιβάλ για παιδιά στον Βραχόκηπο

Έκθεση ζωγραφικής, θέατρο και Καραγκιόζης – Από τις 9 έως και τις 12 Ιουλίου

Φεστιβάλ για παιδιά διάρκειας τεσσάρων ημερών πραγματοποιεί ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Βραχόκηπος.

Έκθεση ζωγραφικής από το εικαστικό τμήμα ανηλίκων του Συλλόγου, θεατρικές παραστάσεις, Θέατρο Σκιών αλλά και προβολή ταινίας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι παρευρεθούν από τις 9 έως και τις 12 Ιουλίου στον χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου στο Βραχόκηπο, στην περιοχή του Κοκκίνη Χάνι.

Από την πλατεία του «Βραχόκηπου» θα περάσουν γνωστά και καταξιωμένα στο χώρο θεατρικά σχήματα όπως το «Σχήμα 7», το Θέατρο Σκιών Κρήτης των Δανέλλη – Γιουβάν κ.ά. ενώ όλες οι εκδηλώσεις έχουν δωρεάν είσοδο. 

Έκθεση ζωγραφικής από το εικαστικό τμήμα ανηλίκων του «Βραχόκηπου»

Έργα των παιδιών που συμμετέχουν στο εικαστικό τμήμα ανηλίκων του Πολιτιστικού Συλλόγου «Βραχόκηπος» περιλαμβάνονται στην έκθεση που ανοίγει τις… πύλες της την Τρίτη 9 Ιουλίου στις 7 το απόγευμα.

Πρόκειται για έργα που φιλοτέχνησαν παιδιά από 5 έως 11 χρόνων καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς με εκπαιδευτικό την εικαστικό Καδιανή Βελιγραντάκη.

Η έκθεση θα λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ από τις 7 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα εικαστικά τμήματα ανηλίκων του Πολιτιστικού Συλλόγου «Βραχόκηπος» λειτουργούν εδώ και δέκα χρόνια περίπου. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια τα έργα των παιδιών – υπό την καθοδήγηση της κ. Βελιγραντάκη – έχουν συμμετάσχει και διακριθεί σε διεθνείς και πανελλήνιες εκθέσεις (Aegean art festival, Μέγαρο Μουσικής κτλ).

«Η εξερεύνηση» από το «Σχήμα 7» 

Με την εκπληκτική παράσταση «Η εξερεύνηση» που πραγματοποιεί το «Σχήμα 7» ανοίγει η… αυλαία των εκδηλώσεων του τετραήμερου φεστιβάλ την Τρίτη 9 Ιουλίου στις 8.30 το βράδυ.

Πρόκειται για μία παράσταση με αυτοσχεδιασμούς, κούκλες και ηθοποιούς που παίζουν μουσική ζωντανά!

Λίγα λόγια για το έργο

Τέσσερις έφηβοι, νέοι του καιρού τους, ανοίγουν έπειτα από χρόνια το εγκαταλελειμμένο σπίτι της γιαγιάς στο χωριό. Γιατί είναι κλειστό; Τι μυστικά κρύβει; Ένα παλιό μαγνητοφωνάκι, τα παραμύθια της γιαγιάς, παράσιτα πολλά, μια ανάσα και… η περιπέτεια αρχίζει!

Συντελεστές

Σκηνοθεσία : Κωνσταντίνος Μεταξάκης

Βοηθός σκηνοθέτη :Ράνια Πλατάκη

Σκηνογραφία-Ενδυματολογία : Νίκος Καλαθάκης

Επιμέλεια μουσικής :Βαρδής Σαμαριτάκης,Χάρης Σουλτάτος

Στίχοι τραγουδιών : Τζίνα Κιάφα

Επιμέλεια ακουστικού υλικού : Άγγελος Άρβανίτης

Φωτιστής : Μανούσος Μαυροφοράκης

Παίζουν: Τζίνα Κιάφα,Βαρδής Σαμαριτάκης,Χάρης Σουλτάτος,Ελένη Στυλιανάκη.

Σημ.: Η παράσταση αυτή πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με τον δήμο Χερσονήσου, την Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου Χερσονήσου και το ΚΟΙ.ΠΟ.ΔΙ.

Τα «Πλουμιστά Παραμύθια» με… Ερωτόκριτο

Έτος Ερωτόκριτου το 2019 και δεν θα μπορούσε να λείπει μία εκδήλωση για ένα από τα πιο γνωστά έργα της Κρητικής Αναγέννησης.

Την Τετάρτη 10 Ιουλίου στις 7.30 το απόγευμα τα «Πλουμιστά παραμύθια» πραγματοποιούν την θεματική παράσταση αφήγησης με συνοδεία μουσικής με τίτλο «Πλουμιστά παραμύθια για τσ’ Αγάπης το Καμίνι! – Η ιστορία του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας».

Στην αφήγηση θα βρίσκεται η παιδαγωγός, Ευαγγελία Ορφανουδάκη και στη μουσική ο Γιάννης Μπορμπουδάκης.

«Ο Θρίαμβος του Καραγκιόζη» από το Θέατρο Σκιών Κρήτης (Δανέλλης – Γιουβάν)

Το Θέατρο Σκιών Κρήτης των Άθω Δανέλλη – Γιουβάν παρουσιάζει την Πέμπτη 11 Ιουλίου στις 8.30 το απόγευμα τον «Θρίαμβο του Καραγκιόζη».

Πρόκειται για μία κωμική περιπέτεια που θα σκορπίσει γέλιο σε μικρούς και μεγάλους.

Λίγα λόγια για την υπόθεση:

Ο Χατζηαβάτης μαθαίνει από τον γραμματέα του Πασά για τα σχέδια που πρόκειται να αλλάξουν την όμορφη καραγκιοζογειτονιά. Τα νέα φέρνουν μεγάλη αναστάτωση, ο Καραγκιόζης αποφασίζει να λάβει δραστικά μέτρα και αμέσως συγκεντρώνει τους αγαπημένους φίλους του. 

Το Sing στον «θερινό κινηματογράφο» του Βραχόκηπου

Την Παρασκευή 12 Ιουλίου η πλατεία του «Βραχόκηπου» μετατρέπεται σε… θερινό κινηματογράφο κλείνοντας με αυτόν τον τρόπο την «αυλαία» του τετραήμερου παιδικού φεστιβάλ.

Στις 8.30 το βράδυ θ’ αρχίσει η προβολή της ταινίας που δεν είναι άλλη από το «Sing» («Τραγούδα»).

Μία ταινία που έχουν αγαπήσει χιλιάδες μικροί αλλά και μεγάλοι φίλοι της 7ης Τέχνης.

Η υπόθεση της ταινίας

Ο Buster Moon ήταν ένα μικρό αγόρι που ήθελε να γίνει αστροναύτης, μέχρι που πήγε για πρώτη φορά στο θέατρο και μαγεύτηκε, βάζοντας ως στόχο ζωής να ασχοληθεί με αυτό. 

Ο μακαρίτης πια μεροκαματιάρης πατέρας του, έβαλε ότι είχε και δεν είχε για να του κάνει το όνειρο πραγματικότητα, αγοράζοντας του εκείνο το θέατρο. 

Στα χρόνια όμως που το διαχειρίζεται, τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά, όλες οι παραστάσεις πατώνουν και τα χρέη τον πνίγουν. 

Ως απέλπιδα προσπάθεια για να το σώσει αποφασίζει να διοργανώσει έναν διαγωνισμό τραγουδιού, ώστε να επιλέξει νέα ταλέντα για ένα σόου, υποσχόμενος στο νικητή ένα χρηματικό ποσό. 

Χάρη σε ένα τυπογραφικό λάθος της ξεκουτιασμένης γραμματέας του, το ποσό που αναγράφεται στην αγγελία είναι τεράστιο, με αποτέλεσμα το πλήθος που συρρέει για οντισιόν να είναι τεράστιο, ανάμεσά τους η νοικοκυρά Rosita, η έφηβη punk-rocker Ash, ο συμμορίτης Johnny, ο τραγουδιστής του δρόμου Mike και η ντροπαλή Meena. 

Παρότι βρίσκει τα ταλέντα του, η δεινή οικονομική του κατάσταση και το ψεύτικο έπαθλο δε θα μείνουν για πολύ κρυφά, οδηγώντας τη παράσταση σε καταστροφή.


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί