Υπουργός Ενέργειας Τουρκίας: Ξεκινά μέσα σε μια εβδομάδα τη γεώτρηση το «Γιαβούζ»

Μέσα σε μια εβδομάδα ξεκινά την πρώτη του γεώτρηση το δεύτερο γεωτρύπανο Γιαβούζ της Τουρκίας, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ.

Σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Anadolu, ο Τούρκος Υπουργός ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή το Γιαβούζ κάνει κάποιους ανεφοδιασμούς και τους τελευταίους ελέγχους του στη Μερσίνα».

«Πρώτα ο Αλλάχ μέσα σε μια βδομάδα θα ξεκινήσουμε την πρώτη γεώτρηση του Γιαβούζ στην ανατολική Μεσόγειο, στην Καρπασία, στην περιοχή που έχουμε λάβει αδειοδότηση από την “τδβκ”», ανέφερε. 

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη αγκυροβόλησε στο λιμάνι της Κερύνειας το τουρκικό υποβρύχιο Gür S-357, όπως μετέδωσαν τα τουρκικά Μέσα ενημέρωσης, σχολιάζοντας ότι αυτό γίνεται σε μια περίοδο κατά την οποία τα πλωτά γεωτρύπανα «Πορθητής» και «Γιαβούζ» συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους στην ανατολική Μεσόγειο.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι το υποβρύχιο προστατεύει τα δυο γεωτρύπανα, καθώς και ερευνητικό σκάφος Μπαρμπαρός. Μάλιστα, από το απόγευμα της Πέμπτης το τουρκικό υποβρύχιο δέχεται επισκέψεις από τον κόσμο στα κατεχόμενα και θα παραμείνει εκεί μέχρι τις 8 Ιουλίου.

«To υποβρύχιο Gür S-357 προσφέρει μεγάλη υπεροχή σε πολεμικές συνθήκες με το χαμηλό ακουστικό ίχνος του. Το μήκος 62 μέτρων και βάρους περίπου 400 τόνων υποβρύχιο, έχει τη δυνατότητα να παραμείνει βαθιά στη θάλασσα για 50 ημέρες» σχολίαζε η τουρκική εφημερίδα Sabah.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί