Συρία: 20 νεκροί άμαχοι από βομβαρδισμούς του συριακού στρατού

Βομβαρδισμοί του συριακού καθεστώτος και των ρώσων συμμάχων του στη βορειοδυτική Συρία στοίχισαν τη ζωή σε 20 αμάχους, μεταξύ των οποίων επτά παιδιά, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Αεροπλάνα και ελικόπτερα του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ πραγματοποίησαν χθες, Παρασκευή, το βράδυ πλήγματα εναντίον του χωριού Μαχάμπελ, στην επαρχία Ιντλίμπ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 13 άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους επτά παιδιά, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, το οποίο διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο πηγών σ’ όλη τη Συρία.

Σήμερα σκοτώθηκαν επτά άνθρωποι, μεταξύ των οποίων μια γυναίκα, από πυρά ρουκετών του καθεστώτος κοντά στο Χαν Σεϊχούν, στο νότιο τμήμα της επαρχίας Ιντλίμπ, ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο. Ένας άνδρας, η γυναίκα του και η κόρη τους σκοτώθηκαν επίσης από ρωσικό πλήγμα στο Μόρεκ, στην επαρχία Χάμα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Από τα τέλη Απριλίου, το συριακό καθεστώς και οι ρώσοι σύμμαχοί του έχουν ενισχύσει τα πλήγματά τους στην επαρχία Ιντλίμπ και τα περίχωρά της. Οι βομβαρδισμοί έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 530 αμάχους, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, και έχουν υποχρεώσει περίπου 330.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Υπάρχουν επίσης 859 νεκροί στο στρατόπεδο των ανταρτών και των τζιχαντιστών και 723 σ’ εκείνο των δυνάμεων του καθεστώτος και των συμμάχων του.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί