Στο«μικροσκόπιο» των Αρχών η κάρτα sim που εντοπίστηκε στα ρούχα του serial killer της Κύπρου

Στις Κεντρικές Φυλακές μετέβησαν την Τρίτη ανακριτές της Αστυνομίας για να παραλάβουν την κάρτα sim που εντοπίστηκε σε ρούχα που μετέφεραν στον 35χρονο ίλαρχο της Εθνικής Φρουράς συγγενείς του.

Σύμφωνα με το philenews.com, η κάρτα είχε εντοπιστεί σε τσέπη παντελονιού, κατά τον έλεγχο των ρούχων που θα του παρέδιδαν η μητέρα και η αδελφή του κατά το επισκεπτήριο το περασμένο Σάββατο. Αμέσως το επισκεπτήριο διακόπηκε και διατάχθηκε έρευνα για να εξακριβωθεί εάν η κάρτα τηλεφώνου τοποθετήθηκε εκεί σκόπιμα προκειμένου να την παραλάβει ο serial killer της Κύπρου, που καταδικάστηκε σε επτά φορές ισόβια, ή εάν βρισκόταν εκεί και ξεχάστηκε.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η έρευνα έδειξε ότι η κάρτα sim μεταφέρθηκε τυχαία στις Φυλακές και το στοιχείο που δείχνει ότι δεν υπήρξε σκοπιμότητα είναι το γεγονός πως στον χώρο που κρατείται δεν υπάρχει δυνατότητα να γίνονται τηλεφωνήματα από κινητό, αφού λειτουργεί σύστημα διακοπής του σήματος.

Οι ανακριτές που παρέλαβαν την κάρτα του κινητού τηλεφώνου θα την εξετάσουν για να διαπιστώσουν κατά πόσον σχετίζεται με τα εγκλήματα που διέπραξε ο 35χρονος που χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο “Ορέστης”. Εκτιμάται ότι εάν η κάρτα περιείχε κάποια στοιχεία που θα μπορούσαν να τον ενοχοποιήσουν, θα φρόντιζε να την εξαφανίσει. Υπενθυμίζεται ότι όταν οι αστυνομικοί πήγαν σπίτι του για να τον συλλάβουν, αυτός είχε επιχειρήσει να καταπιεί μια κάρτα αποθήκευσης δεδομένων στην οποία υπήρχαν βίντεο και φωτογραφίες των θυμάτων.

Στο μεταξύ, ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας εξασφάλισαν διάταγμα αποκάλυψης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων μίας γυναίκας με την οποία όπως διαπιστώθηκε συνομιλούσε ο serial killer της Κύπρου, ωστόσο δεν έχει απαντήσει στα μηνύματα των αστυνομικών που την αναζητούσαν. Όπως διαπιστώνεται, ο λογαριασμός της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ενεργός, αλλά η ίδια για κάποιους λόγους δεν απαντά στα μηνύματα των αστυνομικών.

philenews.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί