Πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη της ΚΟ Κεντρικής Υπαίθρου του ΚΚΕ στο Καστέλι

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 02/07, η σύσκεψη της ΚΟ Κεντρικής Υπαίθρου του ΚΚΕ, στο Καστέλι με ομιλητές τους υποψηφίους βουλευτές του Κόμματος Μανώλη Συντυχάκη και Νίκο Πατεράκη. 

Ο Νίκος Πατεράκης, αναφέρθηκε στο νέο αεροδρόμιο του Καστελίου, που πολυδιαφημίζεται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ως μοχλός ανάπτυξης στην περιοχή, τονίζοντας ότι αποτελεί ακόμη μία απόδειξη ότι στο επίκεντρο της πολιτικής τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ και όλων των υπόλοιπων αστικών κομμάτων που συμφωνούν με το αεροδρόμιο στο Καστέλι, βρίσκεται η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και όχι οι λαϊκές ανάγκες για φθηνές και ασφαλείς μεταφορές. 

Όπως ανέφερε, πρόκειται για ένα ιδιωτικό αεροδρόμιο, που θα σημαίνει τεράστια κέρδη για ξένα και ντόπια μονοπώλια και από την άλλη, για τον λαό της περιοχής θα σημαίνει νέα φορολογία, εκατοντάδες εργαζόμενοι να δουλεύουν σε συνθήκες σύγχρονης σκλαβιάς και νέοι κίνδυνοι από τις γεωπολιτικές προεκτάσεις του νέου αεροδρομίου, δεδομένης της όξυνσης των αντιθέσεων στην ευρύτερη περιοχή.  Αυτή είναι η “δίκαιη ανάπτυξη” του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η “βιώσιμη ανάπτυξη” και η “αυτοδύναμη Ελλάδα” της ΝΔ, ανάπτυξη δηλαδή που προϋποθέτει παραπέρα ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής. 

Ο Μανώλης Συντυχάκης, τόνισε στην ομιλία του ότι ο λαός της περιοχής πρέπει και μπορεί να κάνει κριτήριο ψήφου το τι πραγματικά χρειάζεται την επόμενη μέρα, που η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, όποια σύνθεση κι αν έχει, είναι δεδομένη και προαποφασισμένη. Επομένως, όπως υπογράμμισε, στις 8 Ιουλίου, δεν θα έχει καμία σημασία για τους εργαζόμενους η διαφορά του πρώτου κόμματος από το δεύτερο, ούτε το ποιο κόμμα θα αποτελέσει συμπλήρωμα της νέας κυβέρνησης. Σημασία για τον λαό θα έχει να είναι πιο δυνατό ΚΚΕ, που ήταν και είναι ο μόνος συνεπής αντίπαλος κάθε αντιλαϊκής κυβέρνησης, που μπαίνει μπροστά στην οργάνωση αγώνων για τα σύγχρονα δικαιώματα των εργαζόμενων και του λαού συνολικά, και κάλεσε τους κατοίκους να το υπερψηφίσουν στις εκλογές της 7ης Ιουλίου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί