Μπάχαλο στη ΝΔ: Λίγες μέρες πριν τις εκλογές και δεν έχουν καταλήξει σε μία κοινή γραμμή!

Μπάχαλο επικρατεί στη ΝΔ τρεις μέρες πριν τις εκλογές, καθώς φαίνεται πως δεν έχουν καταλήξει σε μία κοινή γραμμή ούτε για βασικά ζητήματα της οικονομίας.

Το πρωί ο Μπάμπης Παπαδημητρίου δήλωσε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχεδιάζει να βάλει τη χώρα σε πιστοληπτική γραμμή και να δώσει μέρος από το μαξιλάρι ασφαλείας των 37 δις στις τράπεζες.

Δείτε: Ο Μπ. Παπαδημητρίου ομολογεί το σχέδιο της ΝΔ: Πιστοληπτική γραμμή στήριξης και το μαξιλάρι των 37 δισ. στις τράπεζες (Ηχητικό)

«Εμείς αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να απαλλαγούν πιο γρήγορα οι τράπεζες από αυτό το βάρος, χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο κομμάτι από τα κεφάλαια που έχει δεσμεύσει ο πρωθυπουργός σε αυτό το μαξιλάρι, 37 δις. ευρώ τη στιγμή που η οικονομία διψάει για χρήματα, έχουν κλειδωθεί σε ένα συρτάρι και πληρώνουμε τόκους για αυτό. Μεγαλύτερη βλακεία δεν έχει ξαναγίνει και δυστυχώς έγινε με την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που φώναζα ότι είναι λανθασμένη αυτή η επιλογή». «Ο Μητσοτάκης, εφόσον ο λαός του δώσει την εντολή, θα φύγει από αυτή τη λύση και θα πάει σε κάτι πολύ απλό, σαν και αυτό που έκαναν τα υπόλοιπα κράτη που βγήκαν από μνημόνια, θα πάμε σε μια πιστοληπτική γραμμή» συνέχισε χαρακτηριστικά.

Λίγο αργότερα η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Σοφία Ζαχαράκη, ήρθε να μαζέψει τις δηλώσεις του και… τον υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ, δηλώνοντας πως δεν υπάρχει ενδεχόμενο πιστοληπτικής γραμμής.

«Δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο πιστοληπτικής γραμμής ο Παπαδημητρίου μπορεί να εκφράζει τα σενάρια που υπήρχαν πέρυσι στο δημόσιο διάλογο εμείς είμαστε σαφείς δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο πιστοληπτικής γραμμής στήριξης αλλά ούτε και χρήσης για τα κόκκινα δάνεια. Για την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους έχουμε δικό μας σχέδιο το σχέδιο δεύτερη ευκαιρία και 120 δόσεις βελτιωμένες όπως τις έχουμε παρουσιάσει», είπε συγκεκριμένα στην ΕΡΤ η κ. Ζαχαράκη.

Για άλλη μια φορά η ΝΔ παρουσιάζει την ατζέντα της και λίγο μετά την παίρνει πίσω, προσπαθώντας να μας πείσει ότι έγινε παρεξήγηση. Όπως ακριβώς έγινε και με τις εξαγγελίες Μητσοτάκη για την επταήμερη εργασία…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί