Χ. Μαμουλάκης: Η επιστροφή της Δημοτικής Αστυνομίας δείχνει το δρόμο της αποκατάστασης αδικιών

Ένα θερμό καλωσόρισμα επεφύλασσαν για τον Χάρη Μαμουλάκη οι δημοτικοί αστυνομικοί, οι οποίοι – όπως υπογράμμισε ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου – «”καταργήθηκαν” μέσα σε μια νύχτα, το 2013 από τον τότε Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη και ήταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που επανέφερε το θεσμό και την ζωή τους σε κανονικότητα».

Η συνάντηση είχε και αναμνήσεις από την θητεία στον Δήμο Ηρακλείου του υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ο οποίος δεν παρέλειψε να τονίσει ότι το παρελθόν της Δημοτικής Αστυνομίας αποτελεί το πλέον γλαφυρό παράδειγμα του τι εννοεί ο κ. Μητσοτάκης όταν μιλά για «οδοστρωτήρα».

«Η επιστροφή της Δημοτικής Αστυνομίας ήταν αίτημα των πολιτών, ήταν αίτημα των δήμων και της κοινωνίας, καθώς η απουσία της τα προηγούμενα χρόνια είχε γίνει αισθητή», επεσήμανε ο Χάρης Μαμουλάκης.

Υπογράμμισε ότι κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο αποκαταστάθηκε η αδικία αλλά αναβαθμίστηκαν και οι συνθήκες εργασίας των δημοτικών αστυνομικών, με σειρά μέτρων όπως:

Νομοθετική πρόβλεψη για την επιστροφή δημοτικών αστυνομικών που είχαν μετακινηθεί σε σωφρονιστικά καταστήματα, καθώς και ψήφιση τροπολογίας που εξαιρεί την εν λόγω διαδικασία από την αναστολή των υπηρεσιακών μεταβολών λόγω των εθνικών εκλογών.

Συμπερίληψη των δημοτικών αστυνομικών στην αναμόρφωση του πλαισίου για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας και πρόβλεψη υποχρεωτικών προληπτικών ιατρικών εξετάσεων.

Νομοθετική πρόβλεψη για την προτεραιότητα υπαλλήλων με την ειδικότητα του δημοτικού αστυνομικού στην κάλυψη θέσεων προϊσταμένου των υπηρεσιών της Δημοτικής Αστυνομίας.

Ο Χάρης Μαμουλάκης τόνισε ότι η αποκατάσταση των μνημονιακών αδικιών αφορά και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση, όπως οι σχολικοί φύλακες, οι σχολικές καθαρίστριες και οι συμβασιούχοι.

Αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού 3Κ/2018 και την ανακοίνωση από το ΑΣΕΠ των οριστικών αποτελεσμάτων με τους επιτυχόντες , τονίζοντας ότι δείχνουν ξεκάθαρα τη βούληση της κυβέρνησης για ενίσχυση του Δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με μόνιμο προσωπικό για την αποτελεσματική λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης και του κοινωνικού κράτους και κατέληξε λέγοντας:

«Πρόκειται για περιπτώσεις που δείχνουν ξεκάθαρα τη διαφορά νοοτροπίας και πολιτικής ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, την οποία καλούνται να λάβουν υπόψη οι ψηφοφόροι στις εκλογές της Κυριακής»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί