Στο ΠΑΓΝΗ κλιμάκιο του ΚΚΕ

Με αφορμή τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, το κλιμάκιο συζήτησε με τους εργαζόμενους στο ΠΑΓΝΗ για την σημερινή κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία, που γκρεμίζει παταγωδώς το προπαγανδιστικό παραμύθι του ΣΥΡΙΖΑ περί «αναβάθμισης του δημόσιου συστήματος Υγείας» αλλά και για τις πολλαπλές κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του ΚΚΕ για τα προβλήματα των εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ, τις ελλείψεις και τα κενά σε προσωπικό, σε υποδομές κα. 

Όπως ανέφεραν, αυτήν την στιγμή, σε όλη την χώρα, δημόσια νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΤΟΜΥ, όλα λειτουργούν υποστελεχωμένα, με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας να κυριαρχούν, ενώ είναι σχεδόν πλήρως εξαρτώμενα από τον ιδιωτικό τομέα για προμήθειες, εργαστήρια, αναλώσιμα. Αυτά είναι μερικά από τα οποία συνθέτουν το δήθεν «δημόσιο τομέα» που προβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι «κράτησε όρθιο».

Οι υποψήφιοι βουλευτές, τόνισαν ότι η υποβάθμιση των δημόσιων νοσοκομείων και συνολικά της δημόσιας Υγείας, θα είναι εδώ, ακόμα πιο οξυμμένη και την επόμενη μέρα των εκλογών, όποια κυβέρνηση και να προκύψει. Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων, είναι πλήρως ενταγμένο στις “μνημονιακές” και “μεταμνημονιακές” δεσμεύσεις των “ματωμένων” πλεονασμάτων και της αυστηρής εποπτείας. Η επόμενη κυβέρνηση, όποια και να προκύψει, είναι ήδη δεσμευμένη στην διατήρηση των δημοσιονομικών στόχων, άρα και στην συνέχιση των περικοπών στην Υγεία, όπως επίσης είναι ήδη δεσμευμένη στο κεφάλαιο να ανοίξει νέα πεδία κερδοφορίας στον τομέα της Υγείας, που σημαίνει παροχές υγείας ανάλογα με το πορτοφόλι και ταυτόχρονα παραπέρα διάλυση των εργασιακών σχέσεων στα νοσοκομεία και συνολικά στις δημόσιες δομές.

Απάντηση σε όλα αυτά, όπως τόνισαν οι υποψήφιοι βουλευτές, είναι η ενίσχυση του ΚΚΕ και στην κάλπη στις 7 Ιουλίου. Γιατί στις 8 Ιουλίου, δεν θα έχει καμία σημασία η διαφορά του πρώτου κόμματος από το δεύτερο, ούτε το ποιο κόμμα θα αποτελέσει συμπλήρωμα της νέας κυβέρνησης, ρόλο που ήδη έχουν δηλώσει πρόθυμοι να παίξουν τόσο το ΚΙΝΑΛ όσο και το κόμμα Βαρουφάκη. Σημασία για τον λαό θα έχει να είναι πιο δυνατό ΚΚΕ, που ήταν και είναι ο μόνος συνεπής αντίπαλος κάθε αντιλαϊκής κυβέρνησης, που είναι η μόνη εγγύηση για να δυναμώσει η πάλη για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, με πλήρη στελέχωση και εξοπλισμό, με μόνιμη και σταθερή δουλειά για τους εργαζόμενους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί