Στην επιχείρηση ιματισμού «IDEAL» στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου ο Γ. Γωνιανάκης

Κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή του Κόμματος Γιάννη Γωνιανάκη, περιόδευσε την Δευτέρα 01/07 στην επιχείρηση ιματισμού «IDEAL». 

Ο υποψήφιος βουλευτής, στην συζήτησή του με τους εργαζόμενους, αναφέρθηκε στις ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και όλων των προηγούμενων, για τις συνθήκες εργασιακής ζούγκλας που κυριαρχούν, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον χώρο δουλειάς τους η πλειοψηφία των εργαζομένων και τους κάλεσε να κάνουν κριτήριο ψήφου την μέχρι τώρα πείρα τους. 

Είναι δεδομένο, όπως υπογράμμισε, ότι την επομένη των εκλογών, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θα συνεχίσουν το ίδιο παιχνίδι που παίζουν τώρα προεκλογικά για να εγκλωβίσουν σε ψεύτικα διλήμματα τους εργαζόμενους και τον λαό. Η ανάπτυξη που κλίνουν σε όλους τους τόνους, απαιτεί βάθεμα της αντιλαϊκής πολιτικής που ήδη ζούν στο πετσί τους τα φτωχά λαϊκά στρώματα, συνέχιση της επίθεσης στους εργαζόμενους. 

Το ερώτημα που ορθώνεται μπροστά στον λαό μας πηγαίνοντας προς την κάλπη της 7ης Ιουλίου, είναι το ποιος θα σταθεί απέναντι στην επόμενη κυβέρνηση, που για να πετύχουν οι ρυθμοί ανάπτυξης θα τσακίσει περισσότερο τα εργασιακά δικαιώματα. Όπως υπογράμμισε ο υποψήφιος βουλευτής, δεν μπορεί να παίξει αυτόν τον ρόλο ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, που στα χρόνια του διατήρησε και ενίσχυσε τον εργασιακό μεσαίωνα, ούτε το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ που ξεκίνησε το ξήλωμα των εργασιακών δικαιωμάτων πολύ πρίν την κρίση, ούτε βέβαια το κόμμα Βαρουφάκη, που έχει ήδη δηλώσει την προθυμία του για μετεκλογική συνεργασία με όποια κυβέρνηση και αν προκύψει. 

Επομένως, όπως τόνισε, στις 8 Ιουλίου, δεν θα έχει καμία σημασία για τους εργαζόμενους η διαφορά του πρώτου κόμματος από το δεύτερο, ούτε το ποιο κόμμα θα αποτελέσει συμπλήρωμα της νέας κυβέρνησης. Σημασία για τον λαό θα έχει να είναι πιο δυνατό ΚΚΕ, που ήταν και είναι ο μόνος συνεπής αντίπαλος κάθε αντιλαϊκής κυβέρνησης, που μπαίνει μπροστά στην οργάνωση αγώνων για τα σύγχρονα δικαιώματα των εργαζόμενων και του λαού συνολικά. 

Τέλος, κάλεσε τους εργαζόμενους να μην διαλέξουν ανάμεσα σε 4 μνημονιακά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΜεΡΑ 25), ούτε να επιτρέψουν σε φασιστικά κόμματα όπως η Χρυσή Αυγή και το κόμμα Βελόπουλου, να έχουν θέση στην Βουλή. Να στηρίξουν και με την ψήφο τους στις 7 Ιούλη το ΚΚΕ, το μόνο Κόμμα που θα είναι και την επόμενη μέρα στο πλάι τους. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί