Κρήτη: Απομακρύνονται οι γεννήτριες από τον υποσταθμό της ΔΕΗ

Έφερε αποτέλεσμα ο αγώνας των κατοίκων και του Δήμου Αποκορώνου, αναφορικά με το ζήτημα της απομάκρυνσης των γεννητριών ης ΔΕΗ από τον υποσταθμό στις Βρύσες.

Δείτε: Διαμαρτυρία κατοίκων στην Κρήτη για την τοποθέτηση γεννητριών της ΔΕΗ (Φωτο)

Με έγγραφό της -που παρουσιάζει το Parakritika.gr– η Διεύθυνση Εκμετάλλευσης Θερμοηλεκτρικών Σταθμών και υπογράφει ο διευθυντής Γιώργος Σημαντηράκης, αναφέρεται ότι οι γεννήτριες θα απομακρυνθούν, μετά τις αντιδράσεις των κατοίκων.

Δείτε το σχετικό έγγραφο:

«Εκφράζω την ικανοποίησή μας, μετά την εξέλιξη σχετικά με την απομάκρυνση των γεννητριών από τον υποσταθμό της ΔΕΗ στις Βρύσες. Με έγγραφό της η ΔΕΗ μας δηλώνει την ετοιμότητά της για την απομάκρυνσή τους κι έχει ήδη έρθει σε συνεννόηση με τον ανάδοχο για την μεταφορά τους σε χώρο που θα υποδειχθεί από τη ΡΑΕ και τον ΔΕΔΔΗΕ. Αποδεικνύεται ότι όταν οι κοινωνέις είναι μονιασμένες και δρουν συλλογικά… τα αποτελέσματα έρχονται. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εφησυχάζουμε και είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα και επιφυλακή, μέχρι να φύγει και η τελευταία γεννήτρια. Αποδείξαμε ότι η μεταφορά και τοποθέτηση στο συγκεκριμένο χώρο, εκτός από αυθαίρετη και εν κρυπτώ, ήταν και παράνομη. Η πράξη και ενέργεια αυτή της ΔΕΗ, όχι μόνο έρχεται απέναντι από το αίσθημα των κατοίκων της περιοχής, πόσο μάλλον όταν άλλοι αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς, αλλά τυχόν λειτουργία τους θα υποβάθμιζε το περιβάλλον, αλλά κυρίως τις ίδιες τις ζωές των κατοίκων. Θα συνεχίσουμε να προασπιζόμαστε, όπως έχουμε καθήκον, τα συμφέροντα αυτού του τόπου», δηλώνει ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης.

Parakritika.gr


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί