Κοντά…3.000 δενδρύλλια στη φυτεία που εντοπίστηκε στην Κρήτη! – Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας (Φωτο)

2.840 δενδρύλλια κάνναβης κατέσχεσε η αστυνομία σήμερα κατά την αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στον Βαρύπετρο στα Χανιά, ενώ συνελήφθησαν 36χρονος και 47χρονη.

Δείτε: Κρήτη: Εντοπίστηκε φυτεία με χιλιάδες δενδρύλλια κάνναβης – Πληροφορίες για προσαγωγές

Φωτογραφίες από τη μεγάλη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης που εντοπίστηκε στην Κρήτη

Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας:

Ολοκληρώθηκε σήμερα (02.07.2019) τις πρώτες πρωινές ώρες συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχή του Δήμου Χανίων, κατά τη διάρκεια της οποίας, εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης και κατασχέθηκαν συνολικά δύο χιλιάδες οχτακόσια σαράντα (2.840) δενδρύλλια. 

Στο πλαίσιο της επιχείρησης εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί (36χρονος και 47χρονη) κατηγορούμενοι για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και ύστερα από συστηματική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Χανίων και του Κλιμακίου Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Κ.Α.Ε.) Αποκορώνου,  εντοπίστηκε, σε δυσπρόσιτη περιοχή στη θέση Μυλωνιανά του Δήμου Χανίων, εγκατάσταση φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης.

Κατόπιν των ανωτέρω, σήμερα (02.07.2019) τις πρώτες πρωινές ώρες οργανώθηκε ευρεία αστυνομική επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων και του Κλιμακίου Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αποκορώνου και εκριζώθηκαν (2.840) δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της συγκομιδής ύψους έως 2,5 μέτρων.

Στον ίδιο χώρο εντοπίστηκαν ο 36χρονος και ο 47χρονη, οι οποίοι συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της διενεργηθείσας έρευνας και προανάκρισης, καθώς προέκυψε ότι καλλιεργούσαν τη συγκεκριμένη φυτεία, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Επιπλέον, βρέθηκε και κατασχέθηκε ειδικά διαμορφωμένος χώρος αποξήρανσης των δενδρυλλίων και κατασχέθηκε ποσότητα αποξηραμένων δενδρυλλίων κάνναβης.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί