Ένας άγνωστος ιός «χτυπά» τη Βολιβία

 «Συναγερμός» για άγνωστη ιογενή ασθένεια – Ένας νεκρός

Ένας άγνωστός ιός έχει προκαλέσει τον θάνατο ενός ανθρώπου, αλλά και μεγάλη αναστάτωση στις υγειονομικές αρχές της Βολιβίας.

Οι αρχές της Βολιβίας έχουν θέσει σε ισχύ υγειονομικά μέτρα και έχουν ζητήσει βοήθεια από ξένους γιατρούς προκειμένου να ταυτοποιήσουν την άγνωστη ασθένεια.

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για μια «ιογενή ασθένεια», όμως οι εξετάσεις που έγιναν στον ασθενή που υπέκυψε, μία γιατρό, και στους δύο ασθενείς που νοσηλεύονται στη μονάδα εντατικής θεραπείας «επέτρεψαν να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να πρόκειται για γρίπη και άλλες ιογενείς ασθένειες», όπως ο δάγγειος πυρετός

Ο αριθμός των ατόμων που έχουν προσβληθεί από την ασθένεια ενδέχεται να αυξηθεί, δήλωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας κι έκανε λόγο για «τρία ακόμη ύποπτα κρούσματα στο νοσοκομείο της Λα Πας».

Τα δύο κρούσματα αφορούν ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή με τους μολυσμένους ασθενείς, κάτι που δεν ισχύει για την περίπτωση του τρίτου ασθενή ο οποίος παρουσιάζει όμως «παρόμοια συμπτώματα».

Τρεις γιατροί που ειδικεύονται στις λοιμώδεις ασθένειες έχουν πάει στη Βολιβία από τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία προκειμένου να βοηθήσουν τις τοπικές υγειονομικές αρχές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί