Απίστευτο περιστατικό στην Κρήτη: Ιδιοκτήτης καντίνας επιτέθηκε σε γυναίκες επειδή είχαν μαζί τους σάντουιτς!

Ενώ η κουζίνα της καντίνας ήταν κλειστή

Ένα περιστατικό αγριότητας συνέβη την Κυριακή στο Σταυρό Ακρωτηρίου σε γνωστή καντίνα της περιοχής. Σύμφωνα με καταγγελία που έφτασε στην εφημερίδα Αγώνας της Κρήτης, ο ιδιοκτήτης καντίνας μαζί με μέλη της οικογένειάς του επιτέθηκε σε γυναίκες, σε μία παρέα 17 ατόμων, επειδή 3 άτομα είχαν μαζί τους σάντουιτς μιας και η κουζίνα της καντίνας εκείνη την ώρα ήταν κλειστή.

Αφού οι ιδιοκτήτες με πολύ αγενή τρόπο τους ζήτησαν να σταματήσουν να τρώνε, αν και η κουζίνα της καντίνας ήταν κλειστή, και αφού ένας εκ της παρέας συνέχισε να τρώει, η ένταση αυξήθηκε με εκστομίση ύβρεων εκ μέρους των ιδιοκτητών. Να σημειώσουμε ότι η παρέα που αποτελούνταν από 17 άτομα ήδη είχε παραγγείλει καφέδες και μπύρες τους οποίους κατανάλωναν στο κατάστημα.

Η επίθεση εκ μέρους του ιδιοκτήτη έγινε εις βάρος γυναικών ενώ να σημειώσουμε ότι παρούσα στο περιστατικό δίχως πάντως να δεχθεί επίθεση ήταν και γυναίκα θηλάζουσα με βρέφος 5 μηνών.

Όπως αναφέρεται στην έγγραφη καταγγελία η παρέα μετά από το περιστατικό και υπό το φόβο νέας επιθέσεως, αποχώρησε εν μέσω ύβρεων και απειλών και συνόδευσαν τη γυναίκα που είχε δεχθεί τις γροθιές στο νοσοκομείο Χανίων όπου διαπιστώθηκε ότι είχε κακώσεις αλλά και ρωγμώδες κάταγμα σε δάκτυλο του ποδιού.

Οι καταγγέλοντες δημιούργησαν και ένα email όπου καλούν όσους έχουν γίνει αποδέκτες παρόμοιων συμπεριφορών από τους ιδιοκτήτες της συγκεκριμένης καντίνας να δώσουν σχετικές πληροφορίες.

Διαβάστε την έγγραφη καταγγελία:

Ένα απίστευτο γεγονός προπηλακισμού και ξυλοδαρμού έλαβε χώρα την Κυριακή 30/06/19 απόγευμα σε παραλία στο Σταυρό Ακρωτηρίου του νομού Χανίων. Πρωταγωνιστές του περιστατικού ήταν η οικογένεια των ιδιοκτητών καντίνας και παρέα πελατών.

Αφορμή στάθηκαν κάποια σάντουιτς που τρεις εκ των πελατών έφεραν μαζί τους έπειτα από ενημέρωση ότι η κουζίνα της καντίνας ήταν κλειστή. Να σημειωθεί ότι μία εξ’ αυτών ήταν μητέρα θηλάζουσα με βρέφος 5 μηνών.

Ακολούθησε η αγενής σύσταση από πλευράς των ιδιοκτητών η οποία ταχύτατα κλιμακώθηκε σε ένα παροξυσμό ύβρεων και προπηλακισμό των συγκεκριμένων πελατών. Ενώ έγιναν επανειλημμένες προσπάθειες από την πλευρά των μελών της παρέας ώστε να αποκλιμακωθεί η ένταση, η άμεση αντίδραση των ιδιοκτητών γινόταν ολοένα και πιο επιθετική. Σε ένα παραλήρημα ύβρεων, σεξιστικών χαρακτηρισμών και απειλών από την ιδιοκτήτρια και την κόρη της, ο 50χρονος ιδιοκτήτης σηκώθηκε με δολοφονική ψυχρότητα και επιτέθηκε σε κοπέλα της παρέας την οποία έσπρωξε και έριξε πάνω στα τραπεζοκαθίσματα. Στη συνέχεια κινήθηκε απειλητικά σε δεύτερη κοπέλα την οποία γρονθοκόπησε στο πρόσωπο και αφού την έριξε κάτω τη γρονθοκόπησε ξανά. Αμέσως μετά επέστρεψε στο τραπέζι του και κάθισε με πρωτοφανή ηρεμία.

Παρά το σοκ της αγριότητας η παρέα των πελατών αισθανόμενοι διαρκή απειλή για την σωματική της ακεραιότητα αποφάσισε να αποχωρήσει από την καντίνα ενώ οι απειλές και οι ύβρεις από την πλευρά των ιδιοκτητών συνεχιζόταν με την ίδια ένταση.

Στη συνέχεια έγινε εξέταση και δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες στη γρονθοκοπημένη κοπέλα από τους εφημερεύοντες ιατρούς του Γ.Ν.Χανίων (κάκωση αριστερής κροταφογναθικής, κάκωση δεξιού οφθαλμού και ρωγμώδες κάταγμα δακτύλου ποδιού) καθώς και καταγραφή του ξυλοδαρμού. Το περιστατικό καταγγέλθηκε στο αστυνομικό τμήμα Χανίων όπου κατατέθηκε και μηνυτήρια αναφορά στο πρόσωπο του 50χρονου ιδιοκτήτη της καντίνας παρουσία 17 μαρτύρων.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και απρόκλητη συμπεριφορά και την βιαιοπραγία εκ μέρους των ιδιοκτητών της εν λόγω καντίνας απέναντι σε αυτές τις δύο νεαρές γυναίκες και στην υπόλοιπη παρέα. Δυστυχώς αυτό δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό. Υπάρχει ένα πλήθος προφορικών και γραπτών αναφορών για την αγενή και επιθετική συμπεριφορά των συγκεκριμένων ιδιοκτητών.

Η χθεσινή κλιμάκωση σε βία και ξυλοδαρμό πρέπει να αποτελέσει συναγερμό για όλη την δημοκρατική κοινωνία των Χανίων που θέλει να προασπίσει το δικαίωμα όλων για πρόσβαση στις παραλίες χωρίς να νιώθει ότι απειλείται από τέτοιου είδους κατάπτυστες συμπεριφορές. Θα πρέπει να μπει ένα φρένο στους σεξιστές τραμπούκους που απειλούν τον δημόσιο χώρο προωθώντας τον τουρισμό για λίγους στο βωμό του οικονομικού τους κέρδους.

Καλούμε-προτρέπουμε οποιονδήποτε ήταν παρών στο περιστατικό ή έχει έρθει αντιμέτωπος με παρόμοια συμπεριφορά από τα συγκεκριμένα άτομα να επικοινωνήσει μαζί μας στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση:  report.attack.stavros@gmail.com

Τέτοιες ενέργειες δεν πρέπει να μένουν ατιμώρητες. Με την ενεργή συμμετοχή όλων μας μπορούμε να απομονώσουμε τις φασιστικές σεξιστικές συμπεριφορές!

Υπογραφή

Οι παρούσες-παρόντες στο περιστατικό

Αγώνας της Κρήτης

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Απίστευτο περιστατικό στην Κρήτη: Ιδιοκτήτης καντίνας επιτέθηκε σε γυναίκες επειδή είχαν μαζί τους σάντουιτς!”

  1. CitizenMitsos

    Μόλις άρχισε να κινείται πάλι η αγορά λόγω του ότι βγήκε η χώρα από τα μνημόνια, άρχισαν ορισμένοι απαράδεκτοι “επιχειρηματίες”, να γίνονται πάλι αλαζόνες και αγενείς. Αυτοί εδώ έγιναν και επιθετικοί.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί