Πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη της ΚΟ Κεντρικής Υπαίθρου Ηρακλείου του ΚΚΕ στην Άνω Βιάννο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη της ΚΟ Κεντρικής Υπαίθρου Ηρακλείου την Παρασκευή 28/6, στον «Πλάτανο», στην Άνω Βιάννο. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Νίκος Πατεράκης, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ και πρόεδρος της επιτροπής ειρήνης Ηρακλείου (μέλος της ΕΕΔΥΕ).

Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις πρόσφατες εξελίξεις με την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στις θάλασσες Δυτικά και Νοτιοδυτικά της Κρήτης. Όπως ανέφερε, αυτή η εξέλιξη αποτελεί ένα μόνο μέρος του σχεδίου της κυβέρνησης για ανάδειξη της χώρας σε ενεργειακό κόμβο, με στόχο την προσέλκυση μεγάλων ξένων επενδύσεων, στρώνοντας το έδαφος στην επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ, που συμφωνεί σε αυτό το σχέδιο και ετοιμάζεται να το επεκτείνει ως επόμενη κυβέρνηση. 

Ο υποψήφιος βουλευτής υπογράμμισε ότι ο λαός της Κρήτης δεν έχει να κερδίσει τίποτα από αυτές τις ενεργειακές μπίζνες, αντίθετα, επειδή αυτά τα κοιτάσματα δεν είναι ανεξάντλητα, θα χάσει την δυνατότητα να αξιοποιηθούν για την ευημερία του. Ταυτόχρονα, η ενεργητικότερη συμμετοχή της Ελλάδας στο ενεργειακό «παιχνίδι», που εξελίσσεται στην περιοχή, πάει πακέτο με την βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας σε ανταγωνισμούς, επικίνδυνους για τον λαό.

Τόνισε ότι χρειάζεται να αποτελέσει κριτήριο ψήφου για τις ερχόμενες εκλογές αυτή η πολιτική τόσο της κυβέρνησης όσο και της ΝΔ και των υπόλοιπων κομμάτων, που έχουν τελικά το ίδιο σχέδιο παράδοσης του πλούτου της χώρας σε πολυεθνικά μονοπώλια και εμπλοκής του λαού μας σε μεγάλους κινδύνους. Κάλεσε σε ενίσχυση του ΚΚΕ στις 7 Ιούλη, γιατί είναι η μόνη ψήφος που αποτελεί εγγύηση ότι από την επόμενη μέρα θα δυναμώσει η πάλη ενάντια στην ιμπεριαλιστική εμπλοκή, ενάντια στα επικίνδυνα σχέδια ΗΠΑ και ΝΑΤΟ. 

Τέλος, κάλεσε τους κατοίκους να σκεφτούν ποια κόμματα διεκδικούν έδρες στην επόμενη Βουλή. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε είναι 4 «μνημονιακά» (ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ – ΜΕΡΑ25), 2 φασιστικά, ακροδεξιά μορφώματα (Χρυσή Αυγή και Ελληνική Λύση) και το ΚΚΕ! Γι αυτό και χρειάζεται ο λαός να κάνει το βήμα και να στηρίξει το ΚΚΕ στις 7 Ιουλίου! Γιατί, όπως ανέφερε, την επόμενη μέρα σημασία δεν θα έχει η διαφορά του πρώτου κόμματος από το δεύτερο, ούτε το ποια κόμματα θα αποτελέσουν συμπληρώματα της νέας κυβέρνησης. Σημασία θα έχει να είναι πιο δυνατός ο λαός, να είναι ισχυρή η δύναμη που μάχεται για τις ανάγκες και το δίκιο του.  

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί