Ο… Αλέξης και ο Κυριάκος πάνε Ημιμαραθώνιο! – Αυτά είναι τα πρόσωπα πίσω από το χιουμοριστικό σποτ

Δυο αδέρφια. Ο Αλέξης και ο Κυριάκος. Ο Αλέξης αγαπά τον Τσε Γκεβάρα, τον Μαρξ, τον Φιντέλ Κάστρο, τον Παναθηναϊκό. Από την άλλη ο Κυριάκος έχει αδυναμία στον Άνταμ Σμιθ, την Ε.Ε. και τον Ολυμπιακό. Το μόνο τους κοινό η λατρεία και των δύο για το τρέξιμο και … τη Λίβερπουλ.

Δείτε: Ο… Αλέξης και ο Κυριάκος πάνε Ημιμαραθώνιο! – Δείτε το νέο ξεκαρδιστικό βίντεο

Στο τραπέζι με το πλούσιο πρωινό που έχει ετοιμάσει η μητέρα των παιδιών, ο Αλέξης και ο Κυριάκος τσακώνονται για το ποιος είναι καλύτερος και ποιος θα είναι νικητής στον Ημιμαραθώνιο. Ο Αλέξης θέλει να πει στην «κυρά δασκάλα» «go back» ενώ ο Κυριάκος σκέφτεται να την απολύσει..!

Οι εύστοχες ατάκες των δύο παιδιών παραπέμπουν αμέσως στον Αλέξη Τσίπρα και τον πολιτικό του αντίπαλο, Κυριάκο Μητσοτάκη. Χωρίς, όμως, να ονομάζονται τα πολιτικά πρόσωπα, ο εμπνευστής του βίντεο, Γιώργος Αλεβυζάκης, περνά στον θεατή το μήνυμα για να λάβει μέρος στον Ημιμαραθώνιο Κρήτης, στις 6 Οκτωβρίου 2019.

«Όποιος είναι στην εκκίνηση, είναι νικητής»

O υπεύθυνος παραγωγής και σεναρίου, Γιώργος Αλεβυζάκης, από τον Σύλλογο ΑΘΛΗ.Σ.Υ., μιλά στο ethnos.gr για την πηγή έμπνευσης του συγκεκριμένου βίντεο αλλά και την αντίδραση των παιδιών που έλαβαν μέρος ως ένας άλλος «Άλέξης» και ένας άλλος «Κυριάκος». «Κάθε χρόνο κάνουμε ένα ή δυο χιουμοριστικά βίντεο για τον Ημιμαραθώνιο και φέτος επειδή είμαστε σε κλίμα εκλογών, σκέφτηκα να είναι κάτι σχετικό με αυτό. Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα σατιρικό βίντεο, οπότε ποιους να σατιρίζαμε; Tον Αλέξη και τον Κυριάκο. Υπάρχει, άλλωστε, άφθονο υλικό για να τους σατιρίσουμε. Οπότε απομονώσαμε κάποιες ατάκες, τις συνδυάσαμε με το τρέξιμο και τον αγώνα και πιστεύω βγήκε ένα καλό αποτέλεσμα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όπως λέει ο ίδιος, οι έξυπνες ατάκες δεν είναι δικές του, αλλά των ίδιων των πολιτικών προσώπων. Μάλιστα, ίσως εκεί κρύβεται και η επιτυχία του συγκεκριμένου σποτ, που έχει κεντρικό μήνυμα το «Αν είσαι στην εκκίνηση (του αγώνα) είσαι νικητής». «Οπότε ο Αλέξης και ο Κυριάκος θα είναι νικητές αν σταθούν στην εκκίνηση του αγώνα, ανεξαρτήτως αποτελέσματος», σημειώνει ο κ. Αλεβυζάκης.

Όσον αφορά στην αντίδραση των μικρών πρωταγωνιστών, ο υπεύθυνος για το σενάριο και την οργάνωση της παραγωγής σχολιάζει ότι αν και τα παιδιά δεν γνωρίζουν πολύ από πολιτική, κατάλαβαν ότι οι ρόλοι τους παραπέμπουν στα συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα. «Στην αρχή, μάλιστα, είχαν και μια διαφωνία για το ποιος θα κάνει τον Αλέξη και ποιος τον Κυριάκο, αλλά τελικά ταίριαξε ο κάθε ρόλος στο κάθε παιδί. Ο “Αλέξης” ήταν αυτό που δείχνει και στο βίντεο, στην αρχή ήταν διστακτικός, του λέγαμε “θα παίξεις”, έλεγε “όχι δεν θέλω, βαριέμαι”. Του λέμε “μια χαρά είσαι για τον ρόλο”. Στο τέλος το απόλαυσαν και οι δυο», αναφέρει ο κ. Αλεβυζάκης.

«Το παιδί μου κατάλαβε ποιον θα υποδυθεί»

«Όταν διάβασε ο Διονύσης το κείμενο, κατάλαβε για ποιον Αλέξη πρόκειται, τον Κυριάκο δεν τον κατάλαβαν αμέσως. Στην αρχή νομίζαμε ότι θα ήταν κάτι απλό. Όταν, όμως, ο Διονύσης είδε τόσο κόσμο στο σπίτι, κάμερες, τεχνικούς κ.λπ, αγχώθηκε λίγο», αναφέρει αρχικά στο ethnos.gr η μητέρα του «Αλέξη», Αθηνά Πατσουράκη. Και προσθέτει: «Στη συνέχεια το ξεπέρασε, ήταν ο εαυτός του και το ευχαριστήθηκε. Μάλιστα, όταν τον ρώτησα αν το μετάνιωσε μου είπε “Καθόλου, μου άρεσε πάρα πολύ”», λέει η μητέρα του 12χρονου «Αλέξη», ο οποίος τη νέα σχολική χρονιά θα πάει στην Α’ Γυμνασίου.

Η ίδια απαντά και στο γιατί δέχθηκε το παιδί της να πρωταγωνιστήσει σε ένα τέτοιο βίντεο: «Στην αρχή ήμουν πάρα πολύ αρνητική, γιατί είχα διαβάσει από πριν το κείμενο και είδα ότι είχε πολιτικές παραπομπές. Βρίσκομαι και εγώ στον χώρο της εκπαίδευσης και θεώρησα ότι όλο αυτό θα είναι έκθεση για το παιδί μου», αναφέρει. Βέβαια όταν είδε ότι ο μικρός Διονύσης ήθελε να συμμετέχει – αν και ντρεπόταν αρκετά στην αρχή- προσπέρασε τους ενδοιασμούς της και όπως μας λέει, «και εν τέλει ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία».

Έθνος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί