Χ. Μαμουλάκης: Ουσιαστικές παρεμβάσεις για ενδυνάμωση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Τις ευχές του για μια ακόμα πιο εποικοδομητική θητεία στο «τιμόνι» του Δήμου Ηρακλείου αλλά και τις ευχαριστίες του για την ευκαιρία που του έδωσε να συμμετάσχει στην απερχόμενη δημοτική αρχή και να συνεργαστούν τα τελευταία 5 χρόνια επανέλαβε στον Δήμαρχο, Βασίλη Λαμπρινό  ο Χάρης Μαμουλάκης, που βρέθηκε στην Λότζια, αυτή τη φορά με την ιδιότητα του υποψηφίου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι δυο τους συζήτησαν αρκετή ώρα τόσο για το αποτέλεσμα των πρόσφατων αυτοδιοικητικών εκλογών στο Ηράκλειο, όσο και για τις επικείμενες εθνικές εκλογές. Ο κ. Λαμπρινός ευχήθηκε κι αυτός με τη σειρά του «καλή επιτυχία» στον υποψήφιο βουλευτή,  προσβλέποντας – όπως είπε – σε νέας μορφής συνεργασία, το επόμενο διάστημα, προκειμένου να προωθηθούν ζητήματα του Δήμου.

Ο Χάρης Μαμουλάκης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ήταν στις κεντρικές πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που προώθησε θεσμικές αλλαγές, όπως ο «Κλεισθένης» αλλά και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως ο «ΦιλόΔημος». 

«Μην ξεχνάμε ότι τα μνημόνια και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές στέρησαν τους ΟΤΑ από τους πόρους, τα μέσα και τους ανθρώπους που θα τους επέτρεπαν να εκπληρώσουν τον πολύ κρίσιμο ρόλο τους. Κάτι που έγινε ιδιαίτερα αισθητό και σε τοπικό επίπεδο» υπογράμμισε ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, για να τονίσει πως η εικόνα είναι σήμερα πολύ διαφορετική.

«Από το καλοκαίρι του 2018, που ξεκίνησε ο «ΦιλόΔημος Ι & ΙΙ», εξασφάλισε στους Δήμους της χώρα, πρόσθετη χρηματοδότηση άνω των 2,5 δισ. ευρώ για έργα υποδομής. Μετά από χρόνια υπήρξε αύξηση της χρηματοδότησης προς τους ΟΤΑ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς πόρους (ΚΑΠ).  Παράλληλα έχουμε αποτελέσματα στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση της υποστελέχωσης των ΟΤΑ» ανέφερε ο Χάρης Μαμουλάκης υπενθυμίζοντας ότι έχουν δημιουργηθεί πάνω από 8.000 μόνιμες θέσεις προσωπικού για τους υπαλλήλους καθαριότητας στους Δήμους και το ΑΣΕΠ ανακοίνωσε τα τελικά αποτελέσματα της προκήρυξης 3Κ –  και 3.250 θέσεις εργαζομένων για το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, που έγινε μόνιμος θεσμός του κοινωνικού κράτους.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στη δυνατότητα που δόθηκε σε σχολικούς φύλακες και δημοτικούς αστυνομικούς να επιστρέψουν στις θέσεις τους, ενώ κατοχυρώθηκαν διετείς συμβάσεις εργασίας για τις σχολικές καθαρίστριες, που εντάχθηκαν στο καθεστώς βαρέων και ανθυγιεινών.Δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη χωρίς υποστήριξη στους δήμους και τις περιφέρειες» επεσήμανε ο υποψήφιος βουλευτής, τονίζοντας ότι «μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, υπήρξε ένα θετικό αποτύπωμα στον τόπο. Φυσικά και δεν έγιναν όλα, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει παρουσιάσει ένα συνολικό και συγκεκριμένο πρόγραμμα διακυβέρνησης για την επόμενη 4ετία, για την Ελλάδα της νέας εποχής και την επόμενη μέρα για την οικονομία και την κοινωνία. Έγκειται στους πολίτες να αποφασίσουν αν θα μπορέσει να υλοποιηθεί αυτό το πρόγραμμα».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί