Αλ. Τσίπρας στην κατάμεστη Πλ. Ελευθερίας: Η Κρήτη δεν γυρίζει πίσω, ούτε η Ελλάδα (βίντεο & φωτό)

«Έχουμε μπροστά μας την πιο κρίσιμη εβδομάδα. Την τελική ευθεία. Δεν κυνηγάμε ανεμόμυλους. Η ανατροπή θα έρθει εφόσον ο καθένας & η καθεμία από μας φέρει στην κάλπη άλλον έναν άνθρωπο που θέλει να ζήσει καλύτερα σε αυτό τον τόπο», το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα από την κατάμεστη πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου, η συγκέντρωση της οποίας είναι εντυπωσιακή και μεγαλύτερη απο αυτήν που έγινε τον Μάη.

Ξεκινώντας την ομιλία του, το βράδυ της Δευτέρας 1/7 στην κατάμεστη πλατεία Ελευθερία του Ηρακλείου Κρήτης, ο Αλέξης Τσίπρας, είπε εισαγωγικά: «Ήμουνα περίεργος να δω αν μπορούσε η παρουσία σου να είναι ακόμη πιο δυνατή από την αντίστοιχη του περασμένου Μάη. Δεν το περίμενα ότι αυτό μπορούσε να συμβεί κατακαλόκαιρο. Κι όμως σήμερα βλέπω στα πρόσωπά σας την αποφασιστικότητα και το πείσμα, τώρα είστε πιο πεισμωμένοι να μην αφήσουμε την Ελλάδα να γυρίσει πίσω». Μάλιστα, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί είναι που θα φέρουν τη νίκη πίσω, θα ανοίξουν το δρόμο.

«Δεν μας ορίζουν τη μοίρα οι επιθυμίες αυτών που χρεοκόπησαν τη χώρα»

Κάποιοι βιάζονται, παρατήρησε ο πρωθυπουργός, «να προδικάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα πριν ο λαός πάει στη κάλπη. Γιατί αυτή η κάλπη βγάζει κυβέρνηση όχι ευρωβουλευτές. Και αυτή η κάλπη το πρωί της επόμενης Κυριακής, όπως και κάθε κάλπη, θα είναι άδεια. Και θα γεμίσει από τη δική σας βούληση, τη δική σας αποφασιστικότητα», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

Για να προσθέσει, «οι πολιτικοί μας αντίπαλοι και τα ΜΜΕ που τους στηρίζουν, έχουν επιβάλει σιωπητήριο στην προγραμματική συζήτηση. Παραθέτουν μονάχα όμορφα σλόγκαν και ανώδυνες ατάκες. Και κρύβουν τα όσα σχεδιάζουν για το μέλλον του τόπου».

Προσπαθούν δε, να πείσουν ότι όλα είναι προδιαγεγραμμένα. Όμως, «εμείς ορίζουμε το μέλλον μας. Δεν μας ορίζουν τη μοίρα οι επιθυμίες αυτών που χρεοκόπησαν τη χώρα».

«Κανένας μόνος του στην κάλπη»

«Η ελπίδα, η προοπτική θα νικήσει την αλαζονεία και την έπαρση», προέβλεψε ο Αλ. Τσίπρας, που συμπλήρωσε: «Έχουμε μπροστά μας την πιο κρίσιμη εβδομάδα. Είμαστε στην τελική ευθεία» και «λέμε ότι η ανατροπή θα έρθει εφόσον ο καθένας και η καθεμία από μας, καταφέρει να πείσει μόνο άλλον έναν να έρθει στη κάλπη. ‘Αλλον έναν άνθρωπο που θέλει να ζήσει καλύτερα σε αυτό τον τόπο».

Το σύνθημα σήμερα είναι, «κανένας μόνος του στην κάλπη», είπε ο πρωθυπουργός. «Κανένας χωρίς να του εξηγήσουμε ποιο το κρίσιμα δίλημμα που διακυβεύεται για τη ζωή μας την επόμενη μέρα».

«Βέβαιη η μεγαλύτερη πολιτική – εκλογική ανατροπή, αν όλοι σκεφτούμε τη ζωή μας»

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός ζήτησε να γίνει κατανοητό σε όλους ότι την επόμενη Κυριακή δεν έχει σημασία αν κάποιος βρέθηκε προηγουμένως σε αριστερή, δεξιά ή κεντρώα κάλπη. «Σημασία έχει τι θα ξημερώσει για εμάς και τη πατρίδα μας», υπογράμμισε προσθέτοντας:

«Για αυτό θα πάμε στη κάλπη έχοντας στο νου: Πρώτα τη ζωή μας. Πρώτα το μέλλον των παιδιών μας. Πρώτα την πατρίδα μας.

Αν όλοι σκεφτούμε έτσι, τότε, ναι, η μεγαλύτερη πολιτική και εκλογική ανατροπή μετά τη Μεταπολίτευση είναι βέβαιη», σημείωσε χειροκροτούμενος ο πρωθυπουργός.

«Μπορούν να προσφέρουν προοπτική αυτοί που έστησαν εθνική σκευωρία στο Μακεδονικό, παίζοντας με τα εθνικά μας θέματα για να μας διχάσουν;»

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο πρωθυπουργός διερωτήθηκε αν μπορούν να δώσουν προοπτική «οι άνθρωποι που μας χρεοκόπησαν και μας λεηλάτησαν. Και που αργότερα αποπειράθηκαν να μας διχάσουν. Και να μας χωρίσουν σε προδότες και εθνικόφρονες. Αυτοί που λεηλάτησαν τα δημόσια ταμεία και μας οδήγησαν στη χρεοκοπία. Αυτοί που έστησαν πάνω στο ψέμα και την υποκρισία μια απίστευτη εθνική σκευωρία στο Μακεδονικό παίζοντας με τα εθνικά μας θέματα για να μας διχάσουν.

Μπορούν αυτοί να προσφέρουν ασφάλεια και ευημερία;».

«Η Ελλάδα ανήκει στον ελληνικό λαό, όχι σε τρεις οικογένειες»

Αναφερόμενος στους προκατόχους του, ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε να θυμηθούν οι πολίτες:

«Πώς βρέθηκε η χώρα στο χείλος του γκρεμού ;

Ο ένας παρέδωσε 24 δισ. ευρώ πρωτογενές έλλειμμα το 2009.

Ο άλλος έφερε το ΔΝΤ. Ο επόμενος ήταν διορισμένος τραπεζίτης.

Και ο τελευταίος έφτασε την ανεργία το 28% και γέμισε με λουκέτα όλη την αγορά, ενώ έφτιαξε το σχέδιο της παρένθεσης».

Και όλοι αυτοί που έχουν βαριά, όπως είπε, ευθύνη, «έριξαν τη χώρα στο γκρεμό και τώρα που εμείς τη βγάλαμε στο ξέφωτο, είναι εκεί και περιμένουν. Και ζητάνε πίσω τη χώρα. Μας λένε ότι είναι ιδιοκτησία τους η χώρα, ότι είναι κληρονομικό τους δικαίωμα. Ότι η Ελλάδα ανήκει σε τρεις μεγάλες οικογένειες. Τελεία.

Και μας ζητάνε να ζητήσουμε συγνώμη που παραφερθήκαμε και μας πέρασε από το μυαλό ότι η Ελλάδα δεν ανήκει σε αυτούς, ότι η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες, τον κυρίαρχο ελληνικό λαό, τους μη προνομιούχους».

«Η Ελλάδα πιο δυνατή και ισχυρή παρά ποτέ»

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Αλ. Τσίπρας περιέγραψε την Ελλάδα ως πιο δυνατή και πιο ισχυρή από ποτέ στη περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου. Γιατί, όπως επιχειρηματολόγησε, η Ελλάδα σήμερα προχωρά στην αξιοποίηση των πιθανών κοιτασμάτων του φυσικού αερίου, νότια της Κρήτης. Με σεβασμό στο περιβάλλον, αλλά χωρίς να χρειαστεί να πάρουμε την άδεια από κανέναν. Γιατί κανείς δε μπορεί πια να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, διεμήνυσε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Φωτογραφίες: Δημήτρης Κλαράκης

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Αλ. Τσίπρας στην κατάμεστη Πλ. Ελευθερίας: Η Κρήτη δεν γυρίζει πίσω, ούτε η Ελλάδα (βίντεο & φωτό)”

  1. CitizenMitsos

    Ουσιαστική ομιλία, ελπιδοφόρα συγκέντρωση με παλμό και ζεστό κοινό!

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί