Εκκλησιαστικά «πυρά» κατά Βελόπουλου: «Δεν μπορεί οποιοσδήποτε πολιτικός για να μαζέψει ψήφους να πουλά πατρίδα και Χριστό»

Μήνυμα στους πιστούς να αφήσουν εκτός Κοινοβουλίου όσους «πωλούν μεταφορικά και κυριολεκτικά τον Χριστό και φέρνουν στο φως ακόμη και χειρόγραφες επιστολές του» απέστειλε το Σάββατο ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ, αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στον πρόεδρο του κόμματος ”Ελληνική Λύση”, Κυριάκο Βελόπουλο, στο περιθώριο εκδήλωσης που είχε το απόγευμα του Σαββάτου στο Νέο Ηράκλειο.

«Οι ημέρες είναι πονηρές καθώς διανύουμε προεκλογική περίοδο. Δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε συγκεκριμένα πρόσωπα και καταστάσεις. Ένα μόνο έχω να συστήσω στον κόσμο και θα πρέπει να το έχει καλά στο νου του πριν πάει να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα που είναι υποχρέωσή μας και η πεμπτουσία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Να προσέξουν τη συνέπεια των λόγων των ανθρώπων που θα επιλέξουν να τους εκπροσωπούν», δήλωσε ο μητροπολίτης Γαβριήλ.

«Όσοι πωλούν μεταφορικά και κυριολεκτικά τον Χριστό και φέρνουν στο φως ακόμη και χειρόγραφες επιστολές του δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι ξεπερνούν τα όρια του γραφικού. Δεν μπορεί αυτοί οι άνθρωποι να εκπροσωπούν στο κοινοβούλιο τους Έλληνες πολίτες. Δεν μπορεί οποιοσδήποτε πολιτικός για να μαζέψει ψήφους να πουλά πατρίδα και Χριστό. Φτάνει πια», πρόσθεσε.

Αιχμές κατά του επικεφαλής της «Ελληνικής Λύσης», χωρίς πάντως να τον κατονομάζει, αφήνει και ο συνεργάτης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, Επίσκοπος Αμορίου Νικηφόρος.

Σε παρέμβασή του επισημαίνει ότι «όποιος εμπορεύεται ή καπηλεύεται ιερά κειμήλια και μυθώδεις διηγήσεις του Χριστού, των οποίων η πλαστότητα είναι προφανής, δεν ανήκει στο πλήρωμα της Εκκλησίας» φωτογραφίζοντας ευθέως τα χειρόγραφα του Ιησού τα οποία πουλούσε μέσω εκπομπής τηλεπωλήσεων ο Κυριάκος Βελόπουλος.

ΑΝΤ1

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί