«Όταν πίνω δεν οδηγώ»

Όταν πίνω δεν οδηγώ Απολαύστε υπεύθυνα!!, είναι το μήνυμα του μέλους του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Κρήτης, Μιχάλη Ζαχαριάδη.

Ο μεγαλύτερος αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων οφείλεται σε υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Μόνο στην Ελλάδα, σκοτώνονται ετησίως 2.000 συνάνθρωποί μας, και περιθάλπουμε 4.000 βαριά και 30.000 ελαφρά τραυματισμένους σε τροχαία ατυχήματα, με τους νέους να ανέρχονται στο 30% των θυμάτων. Όταν πίνω δεν οδηγώ αν πιείς και οδηγήσεις, διακινδυνεύεις τη σωματική σου ακεραιότητα καθώς και των άλλων.

Η οδήγηση επηρεάζεται ακόμη και με επίπεδα αλκοόλ κάτω των νόμιμων.

Για να οδηγήσεις με ασφάλεια είναι απαραίτητο να έχεις καλή όραση, να αντιλαμβάνεσαι σωστά τους ήχους και ο χρόνος αντίδρασης να είναι ταχύτατος. Το αλκοόλ ως κατασταλτικό εξασθενίζει τις αισθήσεις και επηρεάζει τις αντιδράσεις σου, ακόμα κι αν έχεις πιεί μόνο ένα ποτό.

Για να μην λείψεις σε κανένα , όταν  διασκεδάζουμε και οδηγάμε δεν καταναλώνουμε αλκοόλ.

Ο χρόνος δεν μπορεί να γυρίσει πίσω.

Αλκοόλ και οδήγηση δεν συνδυάζονται ποτέ! Αλκοόλ και οδήγηση συνδυασμός που σκοτώνει.

Όταν πίνω δεν οδηγώ

Ποιος είναι ο οδηγός της παρέας;Είναι ο όρος που χρησιμοποιείται για τους οδηγούς που δεν καταναλώνουν αλκοόλ, όπως αποφασίζεται από την παρέα πριν ξεκινήσει την έξοδό της, και ο οποίος φροντίζει να επιστρέψουν όλοι με ασφάλεια στο τέλος της βραδιάς.

Αν βγεις, λοιπόν, με τους φίλους σου και πάρετε αυτοκίνητο, συμφωνείστε από πριν ποιος θα είναι ο οδηγός της παρέας. 

apolafste.ypefthina.gr/

CRETAMARATHON.COM –CRETAN QUALITY DISTILLERY 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί