Ο ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου για την ένταξη και των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη ρύθμιση των 120 δόσεων

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου, σχετικά με την ένταξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις 120 δόσεις.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ανταποκρινόμενη στο δίκαιο αίτημα των μικρών επιχειρηματιών, για ένταξή τους στη ρύθμιση των χρεών προς την εφορία στις 120 δόσεις, το ικανοποίησε άμεσα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Το αίτημα είχαν μεταφέρει στο υπουργείο Οικονομικών και την Υφυπουργό κ. Κατερίνα Παπανάτσιου, πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Λασιθίου Μανόλης Θραψανιώτης.

Η σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προβλέπει, ότι νομικά πρόσωπα, με τζίρο έως δυο εκατομμύρια ευρώ, μπορούν να εξοφλήσουν οφειλές στην εφορία σε έως 120 δόσεις, συμπεριλαμβανομένων και όσων έχουν ήδη υπαχθεί στην τρέχουσα ρύθμιση.

Υπενθυμίζεται, ότι η αρχική ρύθμιση προέβλεπε 24 δόσεις για τις τακτικές οφειλές των επιχειρήσεων και 36 για τις έκτακτες οφειλές. Με το μέτρο αυτό επεκτείνεται ο αριθμός των δόσεων σε 120, για τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων που έχουν οφειλές προς την εφορία.

Η πολιτική βούληση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για αντιμετώπιση της υπερχρέωσης των νοικοκυριών και επιχειρήσεων, που προκάλεσαν οι καταστροφικές πολιτικές των μνημονίων, είναι ξεκάθαρη. Μετά την έξοδο από τα μνημόνια μπορεί να υλοποιηθεί, χωρίς τις ιδεοληψίες και τις σκοπιμότητες των δανειστών. Η διαφορά με τις πρακτικές της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ είναι σαφής. Αρκεί να θυμηθεί κανείς τις συλλήψεις και τις ποινές φυλάκισης που επιβάλλονταν μέχρι το 2015 για χρέη πάνω από 5.000 €!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί