Κρήτη: Τρεις κλοπές μέσα σε λίγες μέρες, με λεία πάνω από 160.000 ευρώ!

Συνελήφθησαν δύο άνδρες

Εξιχνιάστηκαν χθες στα Χανιά, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, τρεις υποθέσεις κλοπής που διαπράχθηκαν σε οικίες, σε περιοχές του Δήμου Χανίων. 

Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί ηλικίας 28 και 41 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, από την εμπεριστατωμένη έρευνα και προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων και ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι δύο αλλοδαποί, κατά το χρονικό διάστημα από 06.06.2019 έως και την 25.06.2019, διέπραξαν τρεις κλοπές σε οικίες αφαιρώντας από το εσωτερικό τους χρήματα και κοσμήματα η συνολική χρηματική αξία των οποίων ξεπερνά τις 160.000 ευρώ.

Από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχή του Δήμου Χανίων, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν οι δύο αλλοδαποί και συνελήφθησαν.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες τους και σε χώρους και οχήματα που χρησιμοποιούσαν, κατά τη διάρκεια των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ και των 28 δολαρίων Η.Π.Α.
  • Μεγάλος αριθμός χρυσαφικών-κοσμημάτων, 
  • Πληθώρα συσκευών κινητής τηλεφωνίας και καρτών SIM 
  • Διαρρηκτικά εργαλεία 

Μεγάλο μέρος των αφαιρεθέντων κοσμημάτων αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στους παθόντες.

Επιπλέον, κατασχέθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ως μέσο τέλεσης των κλοπών. 

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Χανίων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί