Το ριφιφί 75 δισ. € που ετοιμάζει η ΝΔ στο ασφαλιστικό και προσπαθεί να κρύψει

Ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης με «πυραμίδα ασφάλισης» σχεδιάζει η Ν.Δ., σύμφωνα με το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Αυγής», που κάνει λόγο για ριφιφί 75 δισ. στο ασφαλιστικό . Ο δημόσιος πυλώνας της επικουρικής ασφάλισης σχεδιάζεται να παραδοθεί ως λάφυρο σε ιδιωτικές ασφαλιστικές και τράπεζες

Οι ασφαλισμένοι θα γίνουν «συμμέτοχοι στα ρίσκα της οικονομίας»

Σχεδιάζεται υποχρεωτική ένταξη στην ιδιωτική επικουρική ασφάλιση από το 2021, και για τους αγρότες και τους ελεύθερους επαγγελματίες με ασφάλιστρο 7%

Σε διαδοχικές μυστικές συσκέψεις για τη διαμόρφωση του σχεδίου της Ν.Δ. μελετώνται άμεσα μέτρα – σοκ με κατάργηση βαρέων και ανθυγιεινών, εργασία νεότερων συνταξιούχων και περικοπή της προσωπικής διαφοράς.

Ο Κ. Μητσοτάκης έχει μιλήσει δύο φορές στις ασφαλιστικές για το σύστημα που ετοιμάζει και έχει πάρει και την υποστήριξη του Γ. Στουρνάρα, παρόλο που στην παρουσίαση του προγράμματος της Ν.Δ. δεν αναφέρθηκε καν στο ασφαλιστικό. Όσο πιο απελπισμένη είναι η προσπάθεια να κρυφτεί κάτι, τόσο πιο κρίσιμο είναι αυτό που επιχειρείται να κρυφτεί, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το σημερινό κύριο άρθρο της «Αυγής».

Το διαβόητο ασφαλιστικό Πινοσέτ

«Πρέπει να ξαναδούμε το ασφαλιστικό» αναφέρει σε ομιλίες του ο κ. Μητσοτάκης χωρίς πλέον να μπαίνει σε λεπτομέρειες, αν και κατά καιρούς έχει μιλήσει για την παροχή δυνατότητας ιδιωτικής ασφάλισης για τους εργαζομένους, την οποία χαρακτηρίζει «αποτελεί πάγια θέση της ΝΔ».

Να θυμίζουμε ότι ο Γ.  Στουρνάρα σε απόλυτη σύμπνοια με το πρόγραμμα και τις προτάσεις του κ. Μητσοτάκη έχει δηλώσει: «Τα περιθώρια χρηματοδότησης των συντάξεων από τον κρατικό προϋπολογισμό είναι πλέον στενά και επομένως απαιτείται ένα σύστημα συνταξιοδοτικών προϊόντων του ιδιωτικού τομέα». 

Πρόκειται για το διαβόητο ασφαλιστικό Πινοσέτ, πιο σαφής δεν θα μπορούσε να είναι…

Να υπενθυμίζουμε ότι μετά την ασφαλιστική μεταρρύθμιση του 2016, το ασφαλιστικό σύστημα είναι βιώσιμο μέχρι το 2060 με αναλογιστικές μελέτες εγκεκριμένες από την Κομισιόν και με τη συνταξιοδοτική δαπάνη να βρίσκεται κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Άρα, με δήθεν τεχνοκρατικού χαρακτήρα επιχειρήματα, φτιάχνουν ένα υπόστρωμα προκειμένου να μπορούν να δικαιολογήσουν την ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης.

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί