Ηγουμενίδης: Αταλάντευτος ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του Δημόσιου Συστήματος Υγείας

Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠαΓΝΗ) βρέθηκε σήμερα ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης από κοινού με συνυποψήφιους του στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο.

Στα πλαίσια της προγραμματισμένης περιοδείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Ηγουμενίδης συνομίλησε με τους εργαζόμενους για τα ίδια τα θέματα του Νοσοκομείου και μαζί με τους συνυποψήφιους του επεσήμανε ότι ο αταλάντευτος και στρατηγικός στόχος της Αριστεράς και της Κυβέρνησης είναι η οικοδόμηση και η πραγματική ενίσχυση ενός δημόσιου συστήματος υγείας που θα διασφαλίζει την δωρεάν, ισότιμη πρόσβαση και καθολική κάλυψη του λαού με υψηλή ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Επιπλέον, σε συνέντευξη του σήμερα το πρωί στην ΕΡΑ Ηρακλείου, ο Νίκος Ηγουμενίδης τόνισε ότι στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η εμβληματική μεταρρύθμιση με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας που διαρκώς ενισχύεται.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης τόνισε την σαφή μεροληψία της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της δημόσιας υγείας, προσθέτοντας ότι έχει παρέλθει η εποχή του χρεοκοπημένου μοντέλου με τα πολυϊατρεία του ΙΚΑ και του μοντέλου των ανασφάλιστων πολιτών και γυρνάμε σελίδα.

Ο ίδιος, εξήγησε στην συνέντευξη του ότι σήμερα μπαίνουν για την υγεία ορισμένοι βασικοί στόχοι που αποτυπώνονται και στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται: 1. Η περαιτέρω ενδυνάμωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας 2. Ο ρεαλιστικός προγραμματισμός προσλήψεων για το τρέχον και για τα επόμενα έτη (10.000 γιατροί-νοσηλευτές-λοιπό προσωπικό για το 2019-2022) 3. Η συνέχιση της ανανέωσης υποδομών και εξοπλισμού  του ΕΣΥ 4. Οι δαπάνες για την υγεία στο τέλος της τετραετίας να ανέρχονται στο 6% του ΑΕΠ, δηλ. στον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Αύριο ο Νίκος Ηγουμενίδης συμμετέχει και στην προγραμματισμένη περιοδεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί