Ένεση σε εγκυμονούσα με χρησιμοποιημένη σύριγγα σε νοσοκομείο της Κρήτης

Είχε χρησιμοποιηθεί νωρίτερα σε καρκινοπαθή ασθενή

Ένα απίστευτο περιστατικό που φαίνεται δεν είναι το μόνο, συνέβη τις προηγούμενες ημέρες στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας όταν ασθενής φέρεται να επιτέθηκε σε γιατρό θεωρώντας ότι δεν τον εξυπηρετεί.

Πιο συγκεκριμένα ένας ηλικιωμένος πήγε στο νοσοκομείο  για περιστατικό που έχριζε ωτορινολαρυγγολογικής εξέτασης . Ο γιατρός εκείνη την ώρα εξέταζε κάποιον άλλο ασθενή ενώ και το ηλεκτρονικό σύστημα ήταν μπλοκαρισμένο με συνέπεια να υπάρχει μια καθυστέρηση.

Ο ηλικιωμένος θεώρησε πως ο γιατρός δεν του έδωσε την απαιτούμενη προσοχή και αγανακτισμένος μπήκε στο γραφείο του γιατρού αντιδρώντας έντονα  και  σύμφωνα με τις πληροφορίες  έφτασε μέχρι τη χειροδικία. Ο γιατρός ενημέρωσε την αστυνομία που έσπευσε στο σημείο και ηλικιωμένος και γιατρός μεταφέρθηκαν στο  Αστυνομικό Τμήμα Ιεράπετρας.

Αρχικά κατατέθηκαν μηνύσεις και από τις δυο πλευρές , όμως στη συνέχεια και αφού δόθηκαν  εξηγήσεις , οι μηνύσεις αποσύρθηκαν.

Δείτε: Γιατρός δέχτηκε επίθεση από ασθενή σε νοσοκομείο της Κρήτης

 Η διοικήτρια των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων του νομού Λασιθίου κα Μαρία Σπινθούρη μιλώντας στον Ηχώ 99,8  ανέφερε ότι είναι ένα λυπηρό γεγονός ωστόσο ενίοτε συμβαίνει και αυτό. Η βία κατά των εργαζομένων είναι απαράδεκτο. Θα πρέπει να υπάρχει υπομονή. Σε κάθε περίπτωση δεν δικαιολογείται η οποιαδήποτε μορφή βίας. Εάν κάποιος ασθενής θεωρήσει ότι δεν εξυπηρετείται μπορεί να απευθυνθεί στη διοίκηση .

Η κα Σπινθούρη αναφέρθηκε σε ένα ακόμη απίστευτο περιστατικό που συνέβη αυτή τη φορά στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου όταν νοσηλεύτρια έκανε ένεση σε εγκυμονούσα με χρησιμοποιημένη σύριγγα που είχε χρησιμοποιηθεί νωρίτερα σε καρκινοπαθή ασθενή.  Όπως είπε δεν υπάρχει κάποια επίσημη καταγγελία. Ωστόσο πρόκειται για ένα λάθος ανθρώπινο από αμέλεια, γίνεται προκαταρκτική εξέταση και εάν υπάρχουν στοιχεία θα γίνει ΕΔΕ. έγινε προληπτικός έλεγχος και εφαρμόζεται το πρωτόκολλο που προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις, ανέφερε.

hxonews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί