Με τον δήμαρχο Ηρακλείου Εμπορικός Σύλλογος, ΟΕΒΕΝΗ και ο Σύνδεσμος Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων Φοινικιάς – Μαλάδων

Συνεχίστηκαν το πρωί της Τρίτης 25 Ιουνίου οι συναντήσεις του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τους φορείς της πόλης, ενόψει της νέας αυτοδιοικητικής περιόδου. 

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ηρακλείου είχε σήμερα η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου και του Συνδέσμου Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων Φοινικιάς – Μαλάδων.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν την ολοκλήρωση του έργου της Δικαιοσύνης, τη μετάθεση της έναρξης εργασιών της οδού 1821 στις 15 Σεπτεμβρίου,  την ολοκλήρωση της διαβούλευσης που αφορά το κυκλοφοριακό, την ολοκλήρωση της μελέτης για την Καλοκαιρινού μέχρι την Χανιώπορτα ώστε να δημοπρατηθεί το έργο το συντομότερο δυνατόν, τη προετοιμασία για το κέντρο ανοικτού εμπορίου (open Mall) που έχει εγκριθεί για την περιοχή Αβέρωφ, Σμύρνης, Ζωγράφου, Μικρής Εβανς, καθώς και το πρόβλημα της επαιτείας μέσα στην πόλη και η αστυνόμευση της. 

Αρχικά ο Δήμαρχος συναντήθηκε στο γραφείο του στη Λότζια με το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου και εν συνεχεία με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ).

Συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων,  η πορεία των έργων στο Κέντρο της πόλης καθώς και μια σειρά από παρεμβάσεις που θα τονώσουν την επιχειρηματικότητα στο Ηράκλειο, όπως η δημιουργία Open Mall, του οποίου η χρηματοδότηση έχει πάρει την κατ΄ αρχήν έγκριση από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. 

Ο Δήμαρχος επανέλαβε μετά τις συναντήσεις ότι τις θεωρεί απαραίτητες όσο και εποικοδομητικές για την ιεράρχηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι φορείς της πόλης: «είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τον εμπορικό κόσμο του Ηρακλείου, αντιλαμβανόμαστε την αγωνία τους για το έργο της Ανάπλασης του Σταυρού και δρομολογούμε λύσεις για τα προβλήματά τους, εκεί που μπορούμε. Ως δημοτική αρχή, πάντα στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, θα εξακολουθήσουμε να είμαστε σταθερά στο πλευρό της υγιούς επιχειρηματικότητας». 


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί