Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα οι φοροελαφρύνσεις Μητσοτάκη: «Δεν θα υπάρξει καμία μείωση φόρου για το 2019-2020» (Βίντεο)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε χτες στο Κρήτη TV ότι δεν θα υπάρξει καμία μείωση φόρου για το 2019-2020:

«Εγώ δεν είπα ότι το 2020 θα μειώσω τον ΦΠΑ. Θα μειώσω τον ΦΠΑ μόνο στην εστίαση συνολικά. Αλλά για να καταλήξουμε, πλην του υποκατώτατου συντελεστή ο οποίος διατηρείται σε δύο συντελεστές στο 22 και 11%, αυτό θα το κάνουμε στο δεύτερο μισό της θητείας μας. Άρα τα μέτρα άμεσης εφαρμογής που αφορούν τη φορολογία είναι κοστολογημένα, εχουμε τις δημοσιονομικές αντοχές για να τα υλοποιήσουμε το 2020, το τονίζω αυτό, όχι το 2019, το 2020.»

Έφη Αχτσιόγλου: Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα  οι δήθεν δεσμεύσεις του κ. Μητσοτάκη περί μείωσης της φορολογίας για όλους

«Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα αποδεικνύονται οι δήθεν δεσμεύσεις του κ. Μητσοτάκη περί μείωσης της φορολογίας για όλους», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Έφη Αχτσιόγλου.

«Ο πρόεδρος της ΝΔ, σε χθεσινή του συνέντευξη στο Κρήτη TV, δήλωσε ότι δεν θα κάνει καμία μείωση φόρου το 2019, μίλησε μόνο για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση το 2020 (μείωση την οποία έχει ήδη κάνει η κυβέρνηση) και παρέπεμψε σε βάθος τετραετίας τις υπόλοιπες υποτιθέμενες μειώσεις της φορολογίας, αφού πρώτα υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις, διαπραγματευτεί με τους εταίρους και υπό την προϋπόθεση ότι αυτοί θα συμφωνήσουν. Ακαθόριστες δεσμεύσεις για φοροαπαλλαγές, λοιπόν, αλλά ισχυρές διαβεβαιώσεις λιτότητας», επισήμανε η κ. Αχτσιόγλου.

Όπως είπε, «στον αντίποδα αυτού, η κυβέρνηση μείωσε ήδη για το 2019 τον ΦΠΑ στην ενέργεια, τα τρόφιμα και την εστίαση, ενώ το 2020 ο ΣΥΡΙΖΑ θα μειώσει περαιτέρω τον ΦΠΑ, κατεβάζοντας τον μεσαίο συντελεστή από το 13% στο 11%, παράλληλα με στοχευμένες φοροελαφρύνσεις στη φορολογία εισοδήματος, τον ΕΝΦΙΑ αλλά και την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα έως 20.000 ευρώ».

«Οι πολίτες δεν έχουν την πολυτέλεια να επιστρέψουν στην εποχή της ανασφάλειας και της επιτροπείας. Στις 7 Ιουλίου αποφασίζουμε για τη ζωή μας», κατέληξε η κ. Αχτσιόγλου.

Τη δήλωση Μητσοτάκη σχολιάζουν επίσης ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος και ο υπουργός ΨΗΠΤΕ Ν. Παππάς:

Δείτε επίσης: Ο Μητσοτάκης από το Ηράκλειο ξεκαθάρισε: Ως κυβέρνηση θα πουλάμε την πατρίδα στους επενδυτές!

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί