Στο επίκεντρο η δημιουργία Κέντρου Διαβίωσης Ηλικιωμένων στο Μυλοπόταμο

Αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Πολιτιστικής Ένωσης Μυλοποταμιτών με τον Υπουργό Υγείας

Η δυνατότητα δημιουργίας Κέντρου Διαβίωσης Ηλικιωμένων στην περιοχή Μυλοποτάμου βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Πολιτιστικής Ένωσης Μυλοποταμιτών με τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό.

Η αντιπροσωπεία της Ένωσης με επικεφαλής τον Πρόεδρο Μ. Κυρίμη, ενημέρωσε τον Yπουργό ότι πρόκειται για μια πρόταση η οποία συζητήθηκε κατά τη διάρκεια του 33ου αναπτυξιακού συνεδρίου το οποίο πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο  του 2018 στο Μυλοπόταμο.

Εισηγητής ήταν ο Νίκος Παπαδάκης, Ιατρός, Διευθυντής Κέντρου Υγείας Περάματος Μυλοποτάμου» και η ομιλία του επικεντρώθηκε στην «Αναγκαιότητα Δημιουργίας Κέντρων Διαβίωσης Ηλικιωμένων στην περιοχή Μυλοποτάμου». Κατά την ολοκλήρωση του συνεδρίου εκδόθηκε σχετικό ψήφισμα, στο οποίο προβλεπόταν μεταξύ άλλων, η σύσταση Συντονιστικής Επιτροπής με επικεφαλής τον κ. Παπαδάκη .         

Αποστολή της επιτροπής είναι η εύρεση κατάλληλου κτιριακού χώρου καθώς και η διερεύνηση τρόπου χρηματοδότησης των Κέντρων (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας, Ταμείο Ανάπτυξης, Ιδιωτική Πρωτοβουλία, Δωρεές, Ευρωπαϊκά Προγράμματα κ.α.).

Ο κ. Ξανθός, αφού ενημερώθηκε σχετικά με το θέμα εξέφρασε την θετική του γνώμη για το εγχείρημα και εμφανίστηκε πρόθυμος να συμβάλει στην υλοποίηση του Κέντρου. Μάλιστα πρότεινε το επόμενο διάστημα να οριστεί και νέα συνάντηση προκειμένου να εξειδικευθούν τα βήματα και να μπορέσει να κατατεθεί σχετική πρόταση για χρηματοδότηση στο Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Όπως επισήμανε εκτός από την εξασφάλιση των αναγκαίων κονδυλίων για την υλοποίηση του στόχου, το μεγάλο στοίχημα είναι ο τρόπος οργάνωσης, στελέχωσης και λειτουργίας του.

Να σημειωθεί ότι με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Πολιτιστικής Ένωσης Μυλοποταμιτών, έχει ξεκινήσει η χαρτογράφηση των αναγκών που υπάρχουν στην περιοχή, ενώ προετοιμάζεται και ο φάκελος για την κατάρτιση της σχετικής μελέτης που θα προσδιορίζει το μοντέλο λειτουργίας και δομής του Κέντρου Διαβίωσης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί