Ψαρή Φοράδα: «Έσβησε» ξαφνικά 57χρονος – Νιώθουν αβοήθητοι οι κάτοικοι

Ένα τραγικό γεγονός συνέβη το βράδυ της Κυριακής στην Ψαρή Φοράδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του viannitika.gr, ένας 57χρονος άνδρας, μόνιμος κάτοικος Ιεράπετρας, ένιωσε έντονη αδιαθεσία, έχασε τις αισθήσεις του και λίγο μετά «έφυγε» από τη ζωή, πιθανότατα προδομένος από την καρδιά του.

Ο άτυχος άνδρας, όπως κάθε Κυριακή, επισκέφθηκε και εχθές τον παραλιακό οικισμό, προκειμένου να βρεθεί κοντά στον ηλικιωμένο πατέρα του.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Ιεράπετρας, αφού το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Βιάννου, βρισκόταν σε επείγον περιστατικό στην περιοχή της Εμπάρου.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι κάτοικοι της Ψαρής Φοράδας, ειδικά μετά το χθεσινό περιστατικό, νιώθουν αβοήθητοι μπροστά σε τέτοιου είδους, έκτακτες, καταστάσεις.

Αφενός ο ξαφνικός θάνατος ενός νέου ανθρώπου, ο οποίος αποτελεί μια σοκαριστική είδηση, ειδικότερα για μια μικρή κοινωνία και αφετέρου το συναίσθημα πολλών κατοίκων, οι οποίοι νιώθουν αβοήθητοι, χωρίς την απαραίτητη ιατρική κάλυψη, στο ενδεχόμενο τέτοιων περιστατικών.

Στην ευρύτερη περιοχή της Ψαρής Φοράδας όπου ζουν οι περισσότεροι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Καλαμίου, βάσει της τελευταίας απογραφής κατοικούν περισσότεροι από 500 άνθρωποι. Ο αριθμός αυτός αυξάνεται σημαντικά τους καλοκαιρινούς μήνες, καθιστώντας επιτακτική την ανάγκη αναβάθμισης του αγροτικού ιατρείου Ψαρής Φοράδας, ωστέ να μπορεί να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες των κατοίκων.

Στην παρούσα φάση το ιατρείο λειτουργεί μονάχα τις πρωινές ώρες, «για να γράφονται τα φάρμακα από τον γιατρό», όπως χαρακτηριστικά δηλώνουν οι κάτοικοι του παραλιακού οικισμού.

Περιμένοντας το νέο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Ψαρής Φοράδας

Την 1η Απριλίου, γνωστοποιήθηκε από την Δημοτική Αρχή, η απόφαση υποβολής πρότασης χρηματοδότησης του νέου περιφερειακού ιατρείου Ψαρής Φοράδας και η ένταξή του στο ΕΣΠΑ, έργο το οποίο αναμένεται να εκτελεστεί από την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου. Ο εκσυγχρονισμός του Ιατρείου, αποτελεί ένα διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας, η οποία αδημονεί για την ολοκλήρωση του έργου.

Στο ζήτημα, το οποίο επανήλθε στο προσκήνιο μετά το τραγικό περιστατικό, αναφέρθηκε ο νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος από την περιοχή, κ. Δημήτρης Μητσόπουλος.

«Είναι το δεύτερο περιστατικό το τελευταίο διάστημα το οποίο αναστατώνει την κοινωνία μας και δημιουργεί έντονους προβληματισμούς στο σύνολο των κατοίκων. Είναι επιτακτική ανάγκη η ανέγερση του νέου ιατρείου, η οποία ανακοινώθηκε πριν από περίπου δύο μήνες, να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό», τόνισε ο κ. Μητσόπουλος, προσθέτοντας «είναι προφανές ότι το ιατρείο αυτό δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της περιοχής».

viannitika.gr

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί