Μυτιλήνη: Προκαταρκτική Εξέταση για πιθανές παραλείψεις αστυνομικών σε υπόθεση τραυματισμού σκύλου από οδηγό (video)

Τη διενέργεια Προκαταρκτικής Διοικητικής Εξέτασης προκάλεσαν καταγγελίες σχετικές με παραλείψεις αστυνομικών που σχετίζονται με τη διαχείριση περιστατικού τραυματισμού σκύλου στην οδό Ερμού της Μυτιλήνης από διερχόμενο οδηγό.

Όπως μετέδωσε και το ΑΠΕ- ΜΠΕ, μόλις χθες Κυριακή το βράδυ, μια ολόκληρη εβδομάδα μετά το συμβάν, λόγω της δημοσιότητας που δόθηκε στο θέμα το Αστυνομικό Τμήμα Μυτιλήνης κίνησε την απαραίτητη διαδικασία ελέγχου του καταγγελλόμενου περιστατικού. Και σήμερα Δευτέρα το πρωί διαβιβάστηκε η σχετική δικογραφία στην Εισαγγελία πρωτοδικών Μυτιλήνης.

Όπως όμως καταγγέλλεται, το συμβάν ανέφεραν επωνύμως και στο πλαίσιο του αυτοφώρου, αυτόπτες μάρτυρες χωρίς όμως η Αστυνομία, όπως υποστηρίζουν, να κινήσει την απαραίτητη διαδικασία. Επίσης αναφέρουν ότι ο αυτόπτης μάρτυρας δυο φορές προσπάθησε να καταγγείλει επωνύμως το περιστατικό δίνοντας και στοιχεία σχετικά με το δράστη όπως τον αριθμό του αυτοκινήτου, αλλά και στις δυο φορές οι καταγγελίες δεν έγιναν αποδεκτές, «λόγω αυξημένων υποχρεώσεων εκείνη την ώρα του αξιωματικού υπηρεσίας» όπως καταγγέλλεται, ο οποίος ζήτησε από τον καταγγέλλοντα «να ξαναέρθει πέντε έξι ώρες μετά». Τελικά αναφέρεται πως η καταγγελία έγινε χάρη στην επιμονή του αυτόπτη μάρτυρα το περασμένο Σάββατο.

Οι εικόνες που έδωσαν στη δημοσιότητα τα μέλη της φιλοζωικής οργάνωσης της Μυτιλήνης «η Κιβωτός» από κάμερες ασφαλείας καταστήματος δείχνουν τον οδηγό να τρέχει με μεγάλη ταχύτητα και να παρασέρνει με το αυτοκίνητό του αδέσποτο σκυλί που έπαιζε με άλλο σκυλί στο κέντρο του δρόμου.

Σύμφωνα με την οργάνωση μετά τη σύγκρουση ο οδηγός φαίνεται ότι συνέχισε να οδηγεί με το σκυλί εγκλωβισμένο κάτω από τις ρόδες του τραυματίζοντας το σοβαρά και στη συνέχεια εγκαταλείποντας το στη μέση του δρόμου. Στο τέλος του βίντεο φαίνεται το χτυπημένο ζώο να σέρνεται, αδυνατώντας να κινήσει τα πίσω του πόδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σημερινές εξετάσεις έδειξαν ότι ο σκύλος έχει σοβαρό πρόβλημα στα κάτω του άκρα και πιθανά να μην μπορέσει να ξαναπερπατήσει.

Φωτογραφία – video: stonisi.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί