Κινητοποίηση της ΔΑΣ Ξενοδοχοϋπαλλήλων σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΔΑΣ Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, μέσω της οποίας γνωστοποιεί ότι πραγματοποίησε κινητοποίηση σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου, με επίκεντρο τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι κινητοποιήσεις σε ξενοδοχεία του Ηρακλείου από τις δυνάμεις της Δ.Α.Σ. ξενοδοχοϋπαλλήλων με επίκεντρο τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Τελευταίος σταθμός το ξενοδοχείο Amirandes του ομίλου Grecotel, όπου η εργοδοσία απασχολεί το 80% περίπου του προσωπικού μέσω των γνωστών δουλεμπορικών – γραφείων ενοικίασης εργαζομένων, με αποτέλεσμα να αμοίβονται στις περισσότερες περιπτώσεις με τα ψίχουλα του κατώτατου μισθού!

Οι δυνάμεις της Δ.Α.Σ. απαίτησαν από το διευθυντή να εφαρμοστεί άμεσα η Τοπική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στο ξενοδοχείο, χωρίς εξαιρέσεις και παραθυράκια.

Ο συγκεκριμένος όμιλος είναι ένας από τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα με 6300 εργαζόμενους και 32 ξενοδοχεία. Μόνο για το 2018 έκανε επενδύσεις 42 εκ. ευρώ, ενώ τα οικονομικά στοιχεία της εταιρίας προέβλεπαν αύξηση τζίρου κατά 9%!

Είναι βέβαια γνωστό ότι αυτός ο όμιλος αξιοποιεί πανελλαδικά την τακτική των προσλήψεων μέσω δουλεμπορικού γραφείου για να καταστρατηγήσει τα δικαιώματα των εργαζομένων και να μην εφαρμόσει την υποχρεωτική Τοπική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Αυτή είναι η «ανάπτυξη» για την οποία τόσο μεγάλη αγωνία έχουν οι ξενοδόχοι.

Αυτό είναι το «τέλος των μνημονίων» που φωνάζει σε όλους τους τόνους η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι η «ανάκαμψη της οικονομίας» που επικαλείται η Νέα Δημοκρατία.

Τους είδαμε, τους ξέρουμε:

  • Ήταν η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που ψήφισε με χέρια και με πόδια την οδηγία της ΕΕ για τα δουλεμπορικά γραφεία. Ήταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που τη διατήρησε ακέραιη.
  • Ήταν ο Τσίπρας που δήλωσε προς τους ξενοδόχους μόλις πριν λίγες μέρες ότι «είστε πλέον σε θέση να δρέψετε καρπούς απ’ τις θυσίες προηγούμενων χρόνων»!!! Ταυτόχρονα μαζί με το Μητσοτάκη υπόσχονταν νέα μείωση της φορολογίας στους ξενοδόχους!
  • Ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που έβαλε χέρι στο εφάπαξ των ξενοδοχοϋπαλλήλων.

ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι έχουμε πείρα. Ξέρουμε πολύ καλά ότι τα κέρδη τους, οι επενδύσεις τους, τα 5αστερα ξενοδοχεία τους χτίστηκαν, επεκτείνονται και λειτουργούν γιατί εμείς καταθέτουμε κάθε μέρα τον κόπο και τον ιδρώτα μας.

Ήρθε η ώρα να πάρουμε αυτό που μας ανήκει. Οι ΣΣΕ, η υποχρεωτικότητά και η εφαρμογή τους κερδίζονται με τους αγώνες των συναδέλφων και όχι πίσω από κλειστές πόρτες σε υπουργεία και γραφεία βουλευτών. Να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες. Όχι μόνο να εφαρμόσουν οι ξενοδόχοι τη ΣΣΕ, αλλά να διεκδικήσουμε πίσω ότι χάσαμε στα χρόνια της κρίσης: από το εφάπαξ, το ταμείο ανεργίας, τους μισθούς μας, τα ρεπό. Να παλέψουμε για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, να μην χαρίσουμε τις ζωές μας για τα κέρδη των ξενοδόχων!

Τώρα χρειάζεται οι συνάδελφοι να οργανωθούν σε κάθε ξενοδοχείο, σε κάθε πόστο, να σπάσουν το φόβο και την τρομοκρατία της εργοδοσίας, να κάνουν δική τους υπόθεση τον αγώνα αυτό για την ικανοποίηση των πραγματικών μας αναγκών. Οι δυνάμεις της Δ.Α.Σ. θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, θα βρίσκονται όπου οι εργαζόμενοι προβληματίζονται, για να διεκδικήσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά:

  • Εφαρμογή της Τοπικής ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους.
  • Υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις.
  • Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
  • Επαναφορά και διεύρυνση των βαρέων και ανθυγιεινών και του εφάπαξ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί