Γ. Μιχελογιαννάκης: Αναρτήθηκε η ακτομηχανική μελέτη για την αποκατάσταση της ακτογραμμής της Βιάννου

Μετά από τέσσερα χρόνια αγώνων αναρτήθηκε στη Διαύγεια η μελέτη περιβαλλοντικών όρων για την αποκατάσταση της διάβρωσης των ακτών Καστρίου-Κερατοκάμπου, που αφορά το έργο της ακτογραμμής του Δήμου Βιάννου, αναφέρει σε δήλωσή του ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Το 2012 με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Βιάννου, έγινε η ανάθεση για το πρώτο στάδιο της μελέτης.

Το 2013 έγινε η ανάθεση για το υπόλοιπο τμήμα της μελέτης.

Η μελέτη χρηματοδοτήθηκε στο σύνολό της από το Δήμο Βιάννου και αφορά τις περιοχές ανατολικά του λιμένα Καστρίου και συνολικά 1.200 μέτρα ακτογραμμής.

Το έργο περιλαμβάνει:

  1. Την αποκατάσταση της διάβρωσης
  2. Την επαναφορά της παραλίας
  3. Την ανάπλαση της παραλιακής οδού

Ο προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται περίπου στα 2.500.000 € με πηγές χρηματοδότησης είτε από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, είτε από Ευρωπαϊκά Προγράμματα.

Μετά τη δημοπράτηση του Βιολογικού στην παραπάνω περιοχή και την υλοποίηση του έργου της αποκατάστασης της ακτογραμμής στους οικισμούς

Καστρίου-

Κερατοκάμπου, αλλάζει σημαντικά η αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής. Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο είναι το μοναδικό με εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους στην Κρήτη και από τα ελάχιστα στην Ελλάδα, που αφορά παρεμβάσεις σε λιμενικά έργα και αποκατάσταση διάβρωσης σε μήκος 1.200 μέτρων.

Η έγκριση της μελέτης ήταν ένας γιγάντιος αγώνας, καθότι έπρεπε να γνωμοδοτήσουν 18 διαφορετικοί φορείς και γι αυτό είμαι πολύ χαρούμενος που σήμερα δημοσιεύθηκε στην Διαύγεια η μελέτη περιβαλλοντικών όρων των έργων διάβρωσης των ακτών Καστρί Κερατοκάμπου, το πρώτο βήμα για την αποκατάσταση και την ανάδειξη της ακτογραμμής του Δήμου Βιάννου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί