Ανοίγουν πόρτα για νέο μνημόνιο: «Η ΝΔ θεωρεί το ΔΝΤ «φυσικό σύμμαχο» για την ανάπτυξη»!

Η φράση «φυσικός σύμμαχος» που χρησιμοποίησε ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Χάρης Θεοχάρης, αναφερόμενος στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι ένας φυσικός σύμμαχος στη λογική η ανάπτυξη πρώτα και τα δημοσιονομικά μετά» ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, ο κ. Θεοχάρης, για να συμπληρώσει τα εξής:

«Κάποιος κυνικός ή τουλάχιστον από την Ευρώπη κατηγορούν ότι επειδή δεν είναι τα δικά του χρήματα που κατά βάση είναι στον ντορβά, έχει την πολυτέλεια να το λέει με τα χρήματα των Ευρωπαίων. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η τεχνοκρατική του θέση είναι υπέρ της ανάπτυξης.»

«Το ΔΝΤ είναι φυσικός σύμμαχος, δήλωσε σήμερα, στον ραδιοφωνικό σταθμό Real fm, ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ., κ. Χ. Θεοχάρης», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας τα παρακάτω:

«Δεν εννοούσε, προφανώς, φυσικός σύμμαχος του ελληνικού λαού, τον οποίο το ΔΝΤ καταδίκασε σε εξουθενωτική λιτότητα. Ούτε της Ελλάδας, στην οποία επέβαλε καθεστώς οικονομικής καταστροφής

»Αλλά της Ν.Δ., που προστρέχει ανοιχτά στις συνταγές και τη στήριξη του ΔΝΤ, για να μας γυρίσει στις μαύρες εποχές που οι τεχνοκράτες του όριζαν τις τύχες μας. Να μην το επιτρέψουμε.»

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί