Η χθεσινή συγκέντρωση του ΚΚΕ στην πλατεία Ελευθερίας

Πραγματοποιήθηκε η πολιτική συγκέντρωση της ΚΟ Ηρακλείου του ΚΚΕ “ΚΚΕ ισχυρό – η δύναμη σου την επομένη μέρα ” χθες Σάββατο 22 Ιούνη, στην πλ. Ελευθερίας με ομιλητή τον Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιο βουλευτή.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται:

Την συγκέντρωση στο κέντρο της πόλης άνοιξε ο Ανδρέας Κοκοσάλης, γραμματέας της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕπαρουσιάζοντας το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην εκλογική περιφέρεια Ηρακλείου που αποτελείται από τους:Αναστασάκη Μαρία, ψυχίατρο, Ανδρουλάκη Λίνα, υποψήφια Διδάκτωρ στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης και ιδιωτική υπάλληλος στην βιομηχανία, Γωνιανάκη Γιάννη, πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων Νομού Ηρακλείου και μέλος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Καρκαβάτσο Μανώλη, πρόεδρος του ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων και δημοτικός σύμβουλο στο δήμο Αρχανών-Αστερουσίων, Κοκοσάλη-Σαλούστρου Μαρία, αρχαιολόγος και δημοτική σύμβουλος στο δήμο Ηρακλείου, Πατεράκη Νίκο, ιατρό πνευμονολόγο και πρόεδρο της Επιτροπής Ειρήνης Ηρακλείου (μέλος ΕΕΔΥΕ), Ποθητού Γιάννα, υπεύθυνη επιτροπής πολιτισμού ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ, Σαλούστρο Δημόκριτο, πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου και μέλος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Σκεπάρνη Γιώργο, ηλεκτρονικό και αντιπρόεδρο του ΔΣ της Ένωσης συλλόγων γονέων μαθητών Δήμου Ηρακλείου, Συντυχάκη Μανώλη βουλευτή του ΚΚΕ και Σφακιανάκη Μιχάλη, δικηγόρο.

Επιπλέον, κάλεσε τους παρευρισκόμενους στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ, την Πέμπτη 4 Ιούλη, στη πλατεία της εργατογειτονιάς του Ατσαλένιου, στις 8μμ, με ομιλητή τον Μάκη Παπαδόπουλο, υποψήφιου βουλευτή επικρατείας του ΚΚΕ και μέλος του ΠΓ της ΚΕ.

dav

Στην ομιλία του ο Μ. Συντυχάκης ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Φίλες και φίλοι, Συντρόφισσες και σύντροφοι

Μπήκαμε στην τελική ευθεία των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιούλη.

Κι επειδή, εμείς οι ΚουΚουΕδες….. έχουμε μάθει ότι «Το ΚΚΕ δε ζει γονατιστό, ποτέ του δε λυγάει Μόνο ανοίγει τα φτερά, λεβέντικα πετάει !», καλούμαστε να δώσουμε αυτήν τη μάχη με αισιοδοξία, αποφασιστικότητα, χωρίς να παραγνωρίζουμε τις δυσκολίες στη μάχη, για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ, για να βγει πιο δυνατός ο λαός την επόμενη μέρα.

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ επιχειρούν την πόλωση μέχρι αηδίας, ρίχνοντάς το στις κλάψες, αναβιώνοντας φοβικά σύνδρομα του παρελθόντος, όπως «να μην ξαναέρθει η δεξιά» όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ αλά ΠΑΣΟΚ και «λαϊκισμός ή υπευθυνότητα» όπως λέει η ΝΔ, κ.ά. αναπαράγοντας τη φιλολογία της «χαμένης» ψήφου για το λαό.

Είναι στο χέρι του λαού να τους τρίψει στη μούρη τέτοια άθλια επιχειρήματα και ειδικά αυτό της «χαμένης ψήφου». Γιατί οι εκλογές σίγουρα βγάζουν κυβέρνηση, αλλά αυτή είναι από χέρι αντιλαϊκή.

Από τούτο εδώ το βήμα, απευθύνουμε προσκλητήριο σε όλους όσοι στις ευρωεκλογές με “βαριά καρδιά” ψήφισαν τα κόμματα που τους απογοήτευσαν ή αυτά που είχαν απορρίψει τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς ενθουσιασμό και χωρίς μεγάλες προσδοκίες για κάτι καλύτερο. Σε όλους όσοι μας τίμησαν με την ψήφο τους στις πρόσφατες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές. Ακόμη και σε εκείνους που ενώ ήθελαν να μας στηρίξουν, τελικά, λόγω προσωπικών ή άλλων δεσμεύσεων, αναγκάστηκαν να επιλέξουν άλλους συνδυασμούς.

Tο προσκλητήριο επίσης, το απευθύνουμε σε όλους όσοι νιώθουν αριστεροί, προοδευτικοί, στη γενιά της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, στα εγγόνια και τα δισέγγονά τους, στη γενιά της ΔΝΛ, του αντιδικτατορικού αγώνα, σε όλους όσοι δεν χώνεψαν, μαζί με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, τις αξίες και τα ιδανικά τους στο σύστημα της εκμετάλλευσης, στα επιτελεία της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.»

Για τις εξελίξεις σε σχέση με την τουρκική επιθετικότητα σημείωσε:

«(…) Η χώρα μας εμπλέκεται όλο και πιο ενεργά στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, στους ενεργειακούς ανταγωνισμούς που κλιμακώνονται στην περιοχή.

Οι εξελίξεις αυτές, σε συνδυασμό με τους σχεδιασμούς της τούρκικης άρχουσας τάξης στο Αιγαίο διαμορφώνουν όρους ακόμα και για θερμό επεισόδιο.

Η πρόσφατη απόφαση της συνόδου Κορυφής της ΕΕ για την τουρκική προκλητικότητα δεν είναι τίποτε άλλο, παρά ένα συνηθισμένο γλυκανάλατο “ευχολόγιο”, που εκθέτει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τα άλλα κόμματα. Επιβεβαιώνει ότι οργανισμοί όπως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ όχι μόνο δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου και τα συμφέροντα των λαών, αλλά και είναι οι βασικοί παράγοντες κινδύνου ενάντια στους λαούς της περιοχής.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μας χώνει για τα καλά στα παιχνίδια των μεγάλων, με την πρόσφατη έγκριση του ελεγκτικού συνεδρίου, σχετικά με τη σύμβαση παράδοσης των δύο θαλάσσιων περιοχών νοτίως και δυτικά της Κρήτης για έρευνα υδρογονανθράκων στην κοινοπραξίας TOTAL – EXXON MOBILE – ΕΛΠΕ.

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, διάφοροι αναλυτές προσπαθούν να καλλιεργήσουν κλίμα ψεύτικων προσδοκιών ότι θα έχει ο λαός μας τεράστια οφέλη. Κρύβουν όμως ότι οι δρόμοι του πετρελαίου ιστορικά είναι βαμμένοι με το αίμα των λαών. Και όταν τσακώνονται τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια.

Μπορεί να καθησυχάζουν το λαό, ότι δεν υπάρχουν κίνδυνοι, ότι είμαστε “πυλώνας σταθερότητας και ειρήνης”, όμως η έκτακτη σύγκλιση του ΚΥΣΕΑ πριν λίγες ημέρες, ομολογεί το εντελώς αντίθετο. Επιδεινώνεται επικίνδυνα η κατάσταση!

Οι εξελίξεις, οι τριμερής και πολυμερής συμφωνίες της ελληνικής κυβέρνησης συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ, οδηγούν σε λύση «συνδιαχείρισης» υπό Αμερικανό-ΝΑΤΟϊκό έλεγχο, παρουσιάζοντας ως πρότυπο για το Αιγαίο και το Κυπριακό, την επαίσχυντη «συμφωνία των Πρεσπών», που έγινε για να μπούνε τα Δυτικά Βαλκάνια στο ΝΑΤΟ.»

Ψήφο στο ΚΚΕ για λαϊκή μαχητική αντιπολίτευση μέσα και έξω από τη Βουλή

«(…) Την επόμενη μέρα για το λαό μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε με αισιοδοξία, μόνο αν έχουμε δίπλα μας μια συνεπή, μαχητική και ασυμβίβαστη δύναμη στη Βουλή και στο λαϊκό κίνημα.

Τη συντηρητική πολιτική, που θα εφαρμόσει η επόμενη κυβέρνηση, ούτε θέλουν ούτε μπορούν να την αποτρέψουν κόμματα που δοκιμάστηκαν σε κυβερνητικές θέσεις όλα τα προηγούμενα χρόνια και σήμερα βρίσκονται ή θα βρεθούν αύριο στο ρόλο της αντιπολίτευσης, ακολουθώντας «δεξιές» πολιτικές, ακόμα και με τη μάσκα της «αριστεράς» και της «προόδου».

Δε μπορούν, απέναντι σε μια πιθανή κυβέρνηση Μητσοτάκη την επόμενη ημέρα, να είναι φιλολαϊκή αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ ή το ΚΙΝΑΛ. Ούτε φυσικά κόμματα – δεκανίκια της μίας χρήσης, για να εκτονώνεται η δυσαρέσκεια ή να παίξουν ρόλο αναχώματος για το ΚΚΕ. Το έχει ξαναζήσει ο λαός μας, να εμφανίζονται το πρωί κόμματα τέτοιας κοπής και το βράδυ να διαλύονται ή να μεταπηδούν οι βουλευτές τους, από το ένα κόμμα στο άλλο.

Και δε μιλάμε μόνο για την “Ελληνική Λύση” του ακροδεξιού και κρυφοφιλοναζιστή Βελόπουλου που συνομιλεί με τον Ιησού. Μιλάμε και για το “Μέρα 25” του Βαρουφάκη ο οποίος – ως υπουργός οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ – προετοίμασε βήμα το βήμα το «μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ », τον Αύγουστο του 2015. Είναι εκείνος που ψήφισε στη βουλή – έστω δια της επιστολικής ψήφου του, τη δανειακή σύμβαση.

Ούτε το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ που δείχνει πρόθυμο μετεκλογικά να συνεργαστεί και να συμμετέχει σε έναν κυβερνητικό σχηματισμό είτε με ΝΔ είτε με ΣΥΡΙΖΑ.

Στήριγμα για το λαό αποτελεί μόνο το ΚΚΕ. Γιατί το ΚΚΕ αντιπάλεψε και αντιπαλεύει όλες τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις. Γιατί το ΚΚΕ στέκεται δίπλα στο λαό. Κι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε με τη δύναμη του εργατικού – λαϊκού κινήματος, την Κοινωνική Συμμαχία. Για να διεκδικήσουμε όλα όσα χάσαμε αλλά και όλα όσα μπορούμε να έχουμε.

Αυτό ακριβώς κάναμε όλα αυτά τα χρόνια με δεκάδες προτάσεις νόμου και τροπολογίες, μέσα στη Βουλή, αλλά και έξω από αυτήν, στο δρόμο, στο κίνημα, στους αγώνες, με χιλιάδες άλλους εργαζόμενους, σωματεία και μαζικούς φορείς.

Σήμερα, 4 χρόνια μετά την εκλογή για πρώτη φορά βουλευτή του ΚΚΕ, στο νομό Ηρακλείου και στην Κρήτη, η πλούσια δράση που ανέπτυξε το ΚΚΕ, είναι άλλη μια απόδειξη για την ανάγκη ισχυροποίησης του ΚΚΕ, την επανεκλογή βουλευτή στο Ηράκλειο, την εκλογή περισσότερων βουλευτών πανελλαδικά, που θα πολλαπλασιάσει την δύναμη του λαού την επόμενη μέρα για να είναι πραγματικά πιο δυνατή η φωνή του λαού μέσα και έξω από τη βουλή, για τα συμφέροντα και τις ανάγκες του. Γιατί οι βουλευτές του ΚΚΕ είναι οι ακούραστοι, αμετακίνητοι, σταθεροί, μαχητικοί υπερασπιστές των λαϊκών συμφερόντων.

Τα προηγούμενα 4 χρόνια, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατάθεσε σημαντικές προτάσεις νόμου και τροπολογίες για την πραγματική ανακούφιση των εργαζομένων, των ανέργων, των αυτοαπασχολουμένων, των αγροτών, των νέων, των γυναικών, των συνταξιούχων, για την αναπλήρωση των απωλειών που είχαν αυτά τα χρόνια, για την επίλυση κρίσιμων λαϊκών προβλημάτων.

Το ΚΚΕ στάθηκε δίπλα στους εργαζόμενους της Κρήτης και ειδικά τους εργαζόμενους στον τουρισμό ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που βιώνουν. Ανέδειξε τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις των μικρομεσαίων αγροτών της Κρήτης. Στάθηκε δίπλα στους μικρομεσαίους ΕΒΕ στην αγωνία τους για επιβίωση των επιχειρήσεων τους. Στήριξε τις ανάγκες της νεολαίας. Πρώτο το ΚΚΕ βρέθηκε κοντά στον πόνο και την απόγνωση των κατοίκων των πλημμυρόπληκτων περιοχών του νησιού. Ανέδειξε τις τραγικές ελλείψεις στην Υγεία και την Παιδεία.

Ήταν το μόνο Κόμμα που αντιτάχθηκε στις ιδιωτικοποιήσεις αεροδρομίων και λιμανιών, του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι, την κατασκευή με ΣΔΙΤ άλλων μεγάλων υποδομών, όπως του ΒΟΑΚ, που οδηγούν στην εξασφάλιση σίγουρων κερδών σε μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους, με τα γνωστά διόδια, εις βάρος του λαού και σε καταστροφή του περιβάλλοντος. Στην παράδοση μνημείων και ελεύθερων χώρων στο μεγάλο κεφάλαιο.

(….) Το σχέδιο της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ όλων των αστικών κομμάτων είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Για αυτό είναι εχθρικό για το λαό και τα παιδιά του.

Για αυτό ο λαός πρέπει να δώσει μήνυμα ο λαός μας ότι δεν δίνει συγχωροχάρτι σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ/ ΚΙΝΑΛ για όσα έκαναν, όπως τους δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, να δώσουν στις 7 Ιούλη, ένα ακόμα μεγαλύτερο, απαραίτητο μάθημα-μήνυμα, ψηφίζοντας το ΚΚΕ. Να πουν ΟΧΙ σε όλη αυτή την κοροϊδία που βίωσαν, σε εκείνους που κηλίδωσαν και ξεπούλησαν ιδέες και οράματα.

Για να δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση και να μπει το λαϊκό κίνημα σε φάση αντεπίθεσης με τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας στο προσκήνιο, γιατί εκεί βρίσκεται η ελπίδα, η προοπτική της κοινωνικής ευημερίας.

Για την επανεκλογή κομμουνιστή βουλευτή από το νομό Ηρακλείου, την αριθμητική ενίσχυση συνολικά της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ!

Αυτό θα μετρηθεί και στις εκλογές!

Γι’ αυτό η ψήφος στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, είναι η ψήφος που μετράει. Είναι δύναμη εμπιστοσύνης για το λαό!

Είναι η δύναμή του. Γιατί όπως λέει μια μαντινάδα :

Πάντα ψηλά στέκει η κορφή, αν ειν’ και χιονισμένη. Τον βράχο δέρνει η θάλασσα, μα πάντα βράχος μένει! Εμπρός λοιπόν !

Με πίστη στη δύναμή μας και στο δίκιο του λαού, δίνουμε τη μάχη πόρτα – πόρτα με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, για να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση! Θα τα καταφέρουμε!!»

Η όμορφη βραδιά συνεχίστηκε με λαϊκό γλέντι με τους Λιάκο Κλαΐνο, Κιαούλια Δημήτρη, Τσιτούρη Λευτέρη, Σταυράκη Γιώργο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί