Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Λαγονήσι – Προσήχθη ύποπτος

Σε ύφεση βρίσκεται πλέον η πυρκαγιά στο Λαγονήσι Καλυβίων Θορικού του δήμου Σαρωνικού, οριοθετημένη και χωρίς ενιαίο ενεργό μέτωπο, μόνο με διάσπαρτες μικροεστίες που αντιμετωπίζονται και θεωρείται ζήτημα χρόνου να τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Δείτε: Μεγάλη φωτιά στο Λαγονήσι

Η κατάσβεση συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς για να μην σημειωθούν τυχόν αναζωπυρώσεις και παραμένουν ισχυρές δυνάμεις στο σημείο που επιχειρούν.

Ειδικότερα, φωτιά ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου στο Λαγονήσι η οποία επεκτάθηκε σε χαμηλή βλάστηση και πεύκα. Στην πυροσβεστική σήμανε συναγερμός καθως στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν πολλά σπίτια.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 11 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα, ενώ, πριν από λίγα λεπτά, έφτασαν στον τόπο της πυρκαγιάς και συνδράμουν στην προσπάθεια κατάσβεσής της δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Σλυμφωνα με το News247, o Δήμος έδωσε εντολή εκκένωσης σε 10 σπίτια και οι κάτοικοι τους απομακρύνθηκαν με ασφάλεια. Η πυρκαγιά τελικά πέρασε ξυστά από αυλές χωρίς να επηρεαστούν σπίτια, ενώ στη συνέχεια άλλαξε ευτυχώς κατεύθυνση, απομακρύνθηκε από τα σπίτια και κατέληξε ψηλά στον λόφο σε δασική έκταση και πουρνάρια, που μπορούσαν όμως να αντιμετωπίσουν καλύτερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν 45 άντρες της Πυροσβεστικής με 16 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο τμήματα και από αέρος επιχειρούν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Παράλληλα, διενεργείται έρευνα από το αρμόδιο Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής για να διαπιστωθούν τα αίτια της πυρκαγιάς, καθώς ήταν πολύ κοντά στα πρώτα σπίτια και αυτό εγείρει υποψίες. Μάλιστα, αστυνομικοί του Α.Τ. Καλυβίων προχώρησαν στην προσαγωγή ενός 44χρονου που έχει οδηγηθεί στο Αστυνομικό Τμήμα ως ύποπτος για εμπρησμό ο οποίος εξετάζεται και έχει ενημερωθεί σχετικά η Πυροσβεστική.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, News247, φωτο από @YiannisSfakianakis στο Facebook)


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί