Το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ για την εγγραφή και ανανέωση συνδρομής στην Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας

Ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, σχετικά με την εγγραφή και ανανέωση συνδρομής στην Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Απαντώντας σε ερωτήματα συναδέλφων νοσηλευτών σχετικά με την εγγραφή τους και ανανέωση συνδρομής τους στην Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας, θυμίζουμε την αριθ. 107/2009 γνωμοδότηση του Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που αναφέρει:

«κατά την ομόφωνη γνώμη του Τμήματος η απάντηση που προσήκει στο υποβληθέν ερώτημα. είναι ότι: α) Νοσηλευτές υπηρετούντες σε σχέση δημοσίου δικαίου στα Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ ασκούν νομίμως τα καθήκοντά του κλάδου και της ειδικότητας τους ανεξαρτήτως αν έχουν εγγραφεί στην Ε.Ν.Ε 

και β) Οι ανωτέρω μετέχουν στις κρίσεις για την επιλογή προϊσταμένων οργανικών μονάδων κατά τα οριζόμενα αποκλειστικώς στον Υ.Κ και επιτρέπεται η μη συμπερίληψη τους στους πίνακες, αποκλειστικώς για όσους λόγους ορίζονται στο άρθρο 91 παρ. 1 του Υ.Κ».

Η γνωμοδότηση αυτή έγινε δεκτή με την παρακάτω απόφαση του Υπουργείου Υγείας:

«Αθήνα 17/9/2013 Αρ. Πρωτ: Υ10β/Γ.Π. οικ. 87658  

Σε απάντηση ερωτημάτων που δέχεται η υπηρεσία μας, σας γνωρίζουμε ότι η με αριθ. 107/2009 γνωμοδότηση του Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, αναφορικά με το εάν Δημόσιοι Υπάλληλοι του κλάδου Νοσηλευτών που δεν ενεγράφησαν στην Ε.Ν.Ε , ασκούν νομίμως τα καθήκοντα του κλάδου και της ειδικότητας τους και συμμετέχουν στις κρίσεις για την επιλογή προϊσταμένων οργανικών μονάδων, κατά τις διατάξεις του Υ.Κ, έχει γίνει αποδεκτή από την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.»

Επομένως, σε αντίθεση με όσα ισχυρίζεται η διοίκηση της Ε.Ν.Ε., η μη ανανέωση της εγγραφής ΔΕΝ αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα, ΟΥΤΕ συνεπάγεται την αδυναμία νομίμου ασκήσεως του νοσηλευτικού επαγγέλματος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί