Σύζυγος του δημάρχου, ανιψιά του αρχηγού, νύφη της υποψήφιας και σύζυγος του υποψήφιου

Με βάση τα έως τώρα δεδομένα, οι δημοσιογράφοι που θα υποβάλουν ερωτήσεις στο debate (ας το λέμε έτσι κι ας μην είναι) των πολιτικών αρχηγών, θα είναι ο Αντώνης Σρόιτερ από τον Alpha, η Σία Κοσιώνη από τον Σκάι, η Ελλη Στάη από το Open, η Μάρα Ζαχαρέα από το Star, ενώ συντονίστρια θα είναι η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Δώρα Αναγνωστοπούλου. Κατά τις μέχρι στιγμής πληροφορίες τον ANT1 θα εκπροσωπήσει, στην θέση του Νίκου Χατζηνικολάου, ένας από τους πολιτικούς συντάκτες του καναλιού – πιθανώς η Στεφανία Μουρελάτου. Οι δημοσιογράφοι δεν θα έχουν την δυνατότητα παρέκκλισης από το στενό πλαίσιο των θεματικών ενοτήτων, θα δικαιούνται μόνον μία follow up ερώτηση, ενώ θα απουσιάζει τελείως ο απ’ ευθείας διάλογος μεταξύ των υποψηφίων.

Πέραν της στείρας αυτής διαδικασίας, προφανέστατα τίθεται δημοσιογραφικής δεοντολογίας καθώς οι δύο από τους δημοσιογράφους που θα μετάσχουν είναι σύζυγοι στελεχών της ΝΔ: Η Σία Κοσιώνη είναι σύζυγος του δημάρχου Αθηναίων και ανιψιού του προέδρου της Ν.Δ. Κώστα Μπακογιάννη, νύφη της αδελφής του, Ντόρας, και η Μάρα Ζαχαρέα είναι σύζυγος του υποψηφίου βουλευτή της ΝΔ Θεόδωρου Ρουσόπουλου.

Σε άλλες χώρες, όπως είναι η Γαλλία ή η Νορβηγία, στο πολύ πρόσφατο παρελθόν υπήρξαν παραιτήσεις δημοσιογράφων που κατείχαν κορυφαίες θέσεις στην ενημέρωση, επειδή είχαν σχέσεις με πολιτικούς, ακόμα κι αν δεν χρειάστηκε, όπως στην Ελλάδα της διαπλοκής και της μιντιακής δικτατορίας, να τους αντιμετωπίσουν σε debate…

Είπαμε όμως, εδώ είναι Ελλάδα, δεν είναι παίξε γέλασε, είναι διαπλοκή…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί