Π. Σκουρλέτης: Επίθεση στη ΔΕΗ από συγκεκριμένα συμφέροντα (βίντεο)

«Η ΔΕΗ χρησιμοποιήθηκε στη δυσκολότερη περίοδο των μνημονίων ως εισπρακτικός μηχανισμός», τονίζει ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι «προετοιμάζεται το έδαφος αν έρθει η ΝΔ στην κυβέρνηση να μιλήσουν για ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ»

«Η ΔΕΗ αντιμετωπίζει εδώ και πάρα πολλά χρόνια προβλήματα ρευστότητας» σημείωσε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Πάνος Σκουρλέτης απαντώντας στην κριτική για την οικονομική κατάσταση της ΔΕΗ υπογραμμίζοντας ότι «χρησιμοποιήθηκε στην ποιο δύσκολη περίοδο των μνημονίων ως εισπρακτικός μηχανισμός».

«Εξαιτίας του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ), οι καταναλωτές δεν πλήρωναν ολόκληρο τον λογαριασμό της ΔΕΗ», σημείωσε ο Π.Σκουρλέτης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Chanel, προσθέτοντας ότι η ανακοίνωση της Δημόσιας επιχείρησης Ηλεκτρισμού απαντά στη ΝΔ».

Ακόμη, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για μια «επιχειρούμενη επίθεση στη ΔΕΗ από συγκεκριμένα συμφέροντα. Προετοιμάζεται το έδαφος αν έρθει η ΝΔ στην κυβέρνηση να μιλήσουν για ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ ο οποίος είναι κερδοφόρος. Ετοιμάζονται να πωλήσουν υδροηλεκτρικά εργοστάσια που είναι κερδοφόρα όμως θα πέσουν πάνω στο Σύνταγμα».

Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας αποτελούσε επιλογή των προηγούμενων κυβερνήσεων και της ΕΕ και συνδέεται με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται τώρα η ΔΕΗ»

Επιπρόσθετα, ο Πάνος Σκουρλέτης δεν παρέλειψε να τονίσει ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις άφησαν ανεκμετάλλευτο το πεδίο των ΑΠΕ υπογραμμίζοντας ότι «η ΔΕΗ όταν ήταν ακόμη μονοπώλιο, με πολιτική επιλογή των τότε υπουργών, άφησε ανεκμετάλλευτο το πεδίο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας». 

«Έλειψε ο σχεδιασμός. Η ΔΕΗ έμεινε πάρα πολύ πίσω στις διασυνδέσεις με τα νησιά που σημαίνει επιπλέον κόστος. Αυτή η έλλειψη σχεδιασμού έχει ως αποτέλεσμα να συσσωρευτούν όλα αυτά τα προβλήματα», σημείωσε ο ίδιος τονίζοντας ότι «έχουν γίνει βήματα στις ΑΠΕ» και ότι «η σύνδεση Αττικής – Κρήτης είναι το μεγαλύτερο έργα ηλεκτρικής διασύνδεση στην Ευρώπη και υλοποιείται από τον δημόσιο ΑΔΜΗΕ».

Σχετικά με την αναθεώρηση του Συντάγματος, ο Π.Σκουρλέτης τόνισε ότι στις ψηφοφορίες μετά τις εκλογές είναι «δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστηρίξει όσα υποστήριξε σε αυτή τη Βουλή, είτε είναι κυβέρνηση είτε βρίσκεται στην αντιπολίτευση»

Όσον αφορά στο Κίνημα Αλλαγής ο ίδιος έκανε λόγο για απόλυτη ειλικρίνεια της Φ.Γεννηματά για την επόμενη ημέρα των εκλογών, σχετικά με τη στήριξη ή όχι του κόμματος της σε ενδεχόμενη κυβέρνηση με τη ΝΔ.

«Το ΚΙΝΑΛ είχε ευκαιρία να βγάλει τα συμπεράσματα του για την καθοδική του πορεία και να πάρει αποστάσεις από τη ΝΔ. Δεν το έκανε. Παρά την απομάκρυνση του Ευ.Βενιζέλου, οι απόψεις του κυριαρχούν στο κόμμα». τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης και έκανε λόγο για «άξιο τίτλο» του ΚΙΝΑΛ ως «δεκανίκι σε ενδεχόμενη κυβέρνηση της ΝΔ».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι πρώτο κόμμα» τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης αναφορικά με τις επερχόμενες εθνικές εκλογές, προσθέτοντας ότι «στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που μοιάζουν ακατόρθωτα αλλά μπορούν να συμβούν».

Ακόμη ο ίδιος σημείωσε ότι «πρέπει να ψηφίσουν όσοι δεν ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές. Πηγαίνοντας προς τις κάλπες πρέπει να πείσουμε τον κόσμο να μην ξεχάσει τα πρόσφατα γεγονότα. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ευθύνονται για το σημείο στο ποίο φτάσαμε.

«Η ΝΔ θολώνει τα νερά για κρύβει το πρόγραμμά της, τάζοντας γενικά και αόριστα φοροαπαλλαγές. Είναι ώρα των φοροαπαλλαγών αλλά των στοχευμένων. εκείνων που θα δώσουν ανάσα και που δε θα γίνουν καταθέσεις σε off shore στο εξωτερικό», υπογράμμισε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζοντας τέλος ότι «η ΝΔ απέφυγε να ψηφίσει τη μη μείωση του αφορολόγητου».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί