Οι οικοδόμοι Ηρακλείου στηρίζουν τους πυρόπληκτους εστιακούς φοιτητές

Ανακοίνωση εξέδωσε το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου, μέσω της οποίας γνωστοποιεί ότι συμπαραστέκεται στους πυρόπληκτους εστιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται αναλυτικά:

Tο Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου συμπαραστέκεται στους πυρόπληκτους εστιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά από την φωτιά που προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές στις εγκαταστάσεις του κτιρίου, δεν έχει βρεθεί καμία λύση για τη στέγαση των πυρόπληκτων εστιακών φοιτητών στο Ηράκλειο, για το αμέσως επόμενο διάστημα, αλλά και από την αρχή της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς τον Σεπτέμβρη.
Η λύση της προσωρινής διαμονής σε ξενοδοχεία, περιμένοντας απόφαση του νέου υπουργείου για να ξεκινήσει εκ νέου διαγωνισμός με τις προσφορές των ξενοδόχων σημαίνει με απλά λόγια ότι οι εστιακοί φοιτητές είναι στον αέρα!

Την ίδια ώρα είναι απαράδεχτο ότι δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα για τους πρωτοετείς φοιτητές, αφού δεν υπάρχει μέριμνα για νέες θέσεις, γεγονός που θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στη δυνατότητά τους να μείνουν στο Ηράκλειο για τις σπουδές τους.

Όσον αφορά τις νέες εστίες που θα χτιστούν στο Πανεπιστήμιο (με χρονοδιάγραμμα 6 έτη!) και με ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα), έγινε λόγος για ενοίκιο ύψους 100 ευρώ το μήνα, για κάθε φοιτητή που έχει “λιγότερα από 8 μόρια”. Επομένως ξανά οι φοιτητές θα βάλουν το χέρι στην τσέπη!
Τεράστια ευθύνη φέρει η κυβέρνηση που με την πολιτική της γίνεται επικίνδυνη για τα δικαιώματα των φοιτητών. Οι φοιτητές δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από τις υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια συμπόνιας, αλλά χρειάζεται μαχητικά να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους!


Ο αγώνας των φοιτητών είναι και αγώνας της εργατικής τάξης και πρέπει να αναπτύξουμε κοινούς στόχους και αλληλεγγύη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί